Прегледи: 3982 - Коментари: 0
Раздадохме за пети път Независимите награди за култура във Варна

Раздадохме за пети път Независимите награди за култура във Варна Раздадохме за пети път Независимите награди за култура във Варна

Публикувана на 24 ноември 2019

За пети път основателите на Независимите награди за култура във Варна – "редки птици", журналисти, които пишат вдъхновено по темата, раздадоха своите отличия в Арт салона на Радио Варна снощи.

Максим Ялнъзов се държа пред микрофона като холивудска звезда и благодари на родителите си и на музикалния си педадог Мила Маврова, която също бе сред гостите. Атмосферата на събитието, както винаги, бе специална и за гостите, и за организаторите. Статуетките и грамотите бяха раздадени на видни творци, които получиха аплаузи от публиката. Музикантките от трио "Магнифика" заредиха пространството на салона с красотата на класическата музика.

Отличените не пропуснаха да кажат пред микрофона на водещия Емилиян Ялъмов и асистентката му Илона Енева за своите пристрастия към независимостта в културата и да изразят опасенията си, че особено сега тя се нуждае от подкрепа. Мариян Вълев, актьор и вече режисьор, 100-процентов варненец. Куката обеща да снима след "Лошо момиче" филм в родния си град. В момента той пише сценария, посветен на раждането на престъпността във Варна през 90-те г на мин.в.

На финала на вечерта наградените застанаха пред обектива на фотографа Георги Георгиев за обща снимка за спомен от събитието. На по чаша вино ги поканиха приятелите от "Скай кетъринг".

Ето и отличените с Media AwARTs 2019

1.Христо Колев и екипът на Театрален клуб "Щурче" – за запазване на наследството на братя Райкови и възможността варненските деца да се учат на театър

2.FIL Advertising – за книгата "Варна. Архитектура и строителство /1944-1990/"

3.Александър Минчев и неговият екип – за цялостен принос в археологията.

4.Мариан Вълев – за режисьорски дебют с филма "Лошо момиче"

5.Максим Ялнъзов – за успехите му като певец и актьор в озвучаването на филми

6.Александра Златева – за успешно участие на професионалната театрална сцена

7.Свилен Стоянов и Театрална формация "Феникс" – по случай 10-та годишнина на формацията и за работата с млади хора, включително със специални образователни потребности

8.Биляна Рубинова и Васил Даскалов – за последователност в менажирането на галерията за съвременно изкуство Contemporary space

9.Екипът на филма "Концерт за кларинет и оркестър"

10.БНР Радио Варна – почетна награда по повод 85-годишнината на медията

Събитието се случи с подкрепата на: Красимир Симов, почетен консул на Индонезия, Катя Кован и Жени Антонелу, Ардашес Ованезов – собственик на магазини "Реакшън", и Явор Свещаров – "Скай кетъринг".

Наградите връчиха журналистите Юлия Кунева, Ели Маринова, Елена Владова, Светлана Вълкова, адвокат Галина Иванчева, композиторът Доно Цветков, галеристката Виктория Митева, Виолета Тончева от ТМПЦ, Красимир Симов и Ардашес Ованезов.

С помощта на "Брат.Бг" и журналистката Юлия Кунева
Потребител:


Коментар: