Прегледи: 4472 - Коментари: 0
НЕЗАВИСИМОСТТА – СЪСТОЯНИЕ НА ДУХА

НЕЗАВИСИМОСТТА – СЪСТОЯНИЕ НА ДУХА НЕЗАВИСИМОСТТА – СЪСТОЯНИЕ НА ДУХА

ВАРНЕНСКАТА СТРУКТУРА НА ПП АТАКА ПОЧЕТЕ 111-ГОДИШНИНАТА ОТ НЕЗАВИСИМОСТТА

Днес от 09,30 Варна отбеляза тържествено годишнината от обявяването на българската независимост от 1908 г.

Общоградското празненство се състоя на площад "Независимост" пред сградата на Варненския окръжен съд. НВПр митрополит Йоан и свещеници от Варненската и Великопреславска Митрополия отслужиха тържествен молебен по повод светлата годишнина. Духовият оркестър на военноморските сили на Република България изпълни Националния химн с традиционното тържествено издигане на Българското знаме.

В тържествения ритуал традиционно се включиха членовете и симпатизантите на Варненската структура на политическа партия АТАКА с председател – Станислав Темелков и отговорник за дейността на местната организация – Венцислав Стефанов. Варненските родолюбци отчитат факта, че малцина българи се сещат за днешния ден и неговото огромно значение в най-новата ни българска история.

Пред Варненски медии председателят на ПП АТАКА в морската столица – Станислав Темелков - очерта основната причина за омаловажаването на този празник. По думите на националиста независимостта, за да бъде разбрана, осъзната и познавана от широката общественост като значим исторически факт, на първо място тя трябва да бъде състояние на духа. Според него нашето вътрешно усещане е това, което да ни провокира да си зададем въпросите: Какво точно празнуваме и до колко акта от преди 111 г е от значение в днешния свят, в който България е загубила значителна степен от своя суверенитет в условията на либерал-глобализма и членството ни в НАТО и ЕС. В днешния празничен ден варненските патриоти пожелаха на своите съграждани да имат малко повече самочувствие и усещане за общност, която е склонна да обединява своите усилия в полза на общонационални каузи, за да съумеем заедно да възвърнем онази политическа значимост на онзи велик манифест от 1908-ма г от църквата "Св. 40-те мъченици" в Старопрестолния град.

Завършил с думите – "Да живее свободна и независима България+!

Александър Атанасов - Варна
Потребител:


Коментар: