Прегледи: 4822 - Коментари: 0
ИНДОНЕЗИЯ готви освен Бали нови 11 чудни кътчета

ИНДОНЕЗИЯ готви освен Бали нови 11 чудни кътчета ИНДОНЕЗИЯ готви освен Бали нови 11 чудни кътчета

А новината е, че премества столицата си на остров Калимантан

Вчера импозантната посланичка на Република Индонезия НПр Сри Астари Расджид имаше няколко повода да е във Варна – среща с кмета г-н Иван Портних, с ръководството на Икономическия университет и представи новия конкурсен филм "Султан Ангунг" от Програмата на "Любовта е лудост".

Ние проявихме интерес най-вече за българо-индонезийските отношения в областта на туризма и за новостите в туризма в островната страна със 17 000 острова и близо 2 мил кв км площ. Като цифри – мин г над 8000 българи са посетили екзотичната страна, най-вече в Бали.

Г-жа Расджид бе мила към нас и отговори на няколко наши въпроса. Тя наблегна на новите дестинации, които създават, разширяват или обновяват правителството и респективно Министерството на туризма на Индонезия. Това са стари храмове, "нови" – сиреч съществуващи – страхотни плажове, места, свързани с традициите, културата и географските забележителности в четвъртата по население /вече 280 мил/ държава в света, при това бързоразвиваща се. А и заради пренаселването на остров Ява /най-гъсто населената територия в света/ новата модерна столица ще бъда на остров Калимантан, като посланичката смутено сподели, че новият град все още няма измислено име.

В периода септември – октомври на посещение-обиколка в Индонезия ще бъдат поканени бизнесмени, журналисти, културни дейци. Ще бъдат разведени на точно тези нови 10 туристически места, както и в столицата Джакарта. Така че българите ще могат да видят и прочетат за новите "Бали"-та.

На коктейл във ФКЦ-Варна НПр Сри Астари Расджид благодари на артистичния директор на Международния филмов фестивал "Любовта е лудост" проф Арександър Грозев /вдясно на горната снимка/за номинирането на индонезийския филм "Султан Агунг" в конкурсната програма. Почетният консул на Република Индонезия във Варна г-н Красимир Симов /вляво на снимкатабе организирал широко присъствие на бизнесмени /г-жа Расджид освен човек на изкуството е и бизнес-дама/, журналисти, хора на изкуството, най-вече на киното. А оригинален женски индонезийски танц ни пренесе в културното пространство на островната страна.

Като си помислим за райските кътчета на Малайзия, колко ли повече ще са те в екваториалното океанско пространство на 20 пъти по-голямата Индонезия?

Димитър КУНЕВ
Потребител:


Коментар: