Прегледи: 6778 - Коментари: 0
НЕВИЖДАН ураган във Варна, потрошени коли...

НЕВИЖДАН ураган във Варна, потрошени коли... НЕВИЖДАН ураган във Варна, потрошени коли...

НЕВИЖДАН НИКОГА чак такъв ураган във Варна!

Потрошени коли, пречупени надве огромни и по-малки дървета, препречени десетки, а може би и стотици улици и улички в града, съборени тенти и чадъри, вкл паднали от високите етажи, дезорганизация на движението.

ОЩЕ вчера, след мача Черно море - Славия, се бяхме събрали една групичка слависти от Варна и си бъбрехме шеги. Единият, след като видя в интернет какви простотии е говорил треньорът на Черно море Илиян Илиев /левскар до ушите, впрочем/ и как се е държал хулигански след Илиян, човекът на черноморци Шабан //не/случайна рима/, единият славист-варненец направи прокоба: Метеоролозите никога не познават, но утре ще стане както казват: страшен ураган за наказание на простащините на хулиганската част от агитката на Черно море.

Та днес, откъм 17,45 - не повече от 10 мин, се изви невиждан ураганен вятър, страхотен дъжд, стотици варненци и гости от входа на Морската градина се втурнаха към Фестивалния комплекс. В този момент ураганът удари най-силно, счупиха се два големи прозореца на кафенето на Фестивалния. Събориха наргилета, хората от масите до прозорците скокнаха, уплашени моми запищяха...

След бурята, от Фестивалния до Червения площад, особено в градинката на "Севастопол", се виждаха паднали огромни дървета, супер локви, клоните - едри и малки, не ги броим. Чест прави на Противопожарната служба, веднага те дойдоха със специалните коли и трионите и почнаха да освобождават кръстовище по кръстовище и улица по улица.

Сетих се за зелените, които проглушиха света защо са орязани високите дървета на градинката до "Севастопол". Зелените да си гледат правата на лесбийките и гейовете и да не се месят, когато става въпрос за здравето на хората. Представям си какво е станало със самотните високи дървета в Морската градина.

Не знам за жертви, но варненци, които не си бяха вкъщи, преживяха нещо невиждано досега, природата бе бясна.

Димитър КУНЕВ - Български и Словянски
Потребител:


Коментар: