Прегледи: 3883 - Коментари: 0
ДА ВЯРВАМЕ В СОБСТВЕНИТЕ СИ СИЛИ – 182 Г ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ЛЕВСКИ

ДА ВЯРВАМЕ В СОБСТВЕНИТЕ СИ СИЛИ – 182 Г ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ЛЕВСКИ ДА ВЯРВАМЕ В СОБСТВЕНИТЕ СИ СИЛИ – 182 Г ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ЛЕВСКИ

С ВЕНЕЦ ЗА АПОСТОЛА, АТАКА – ВАРНА ИЗРАЗИ УВЕРЕНОСТ В ПРАВОТАТА НА КАУЗАТА

Десетките членове и симпатизанти на политическа партия АТАКА в морската столица бяха сред малцината, които днес от 09,30 се включиха в общоградското честване на 182-годишнината от рождението на идеолога на българското национално-освободително движение – Васил Иванов Кунчев – Левски.

Варненската структура на националистите под ръководството на председателя – Станислав Темелков, общинския съветник – Добрин Иванов и отговорника за местния клуб и пряката партийна дейност – Венцислав Стефанов традиционно поднесоха венец в знак на дълбока признателност към делото и саможертвата на Апостола. На ден като днешния, в който всеки български родолюбец прекланя глава пред величието на този не само революционер, но и гениален идеолог на концепцията за българската държавност, патриотите продължават да изразяват своята твърда увереност, в непреходната правота на своята кауза: За да бъдем уважавани от всички останали народи, ние сме длъжни да се борим за своето, без да желаем чуждото.

Активисти на ПП АТАКА в град Варна споделят: Тази свята идея няма своя епоха, тя е вечна. За нея иеродякон Игнатий пое пътя към своята Голгота, а в нейно име националистите продължават вече 14-та година да отстояват удар след удар и отново да се изправят още по-горди от преди. България успява да разкъса черните окови на петвековното турско робство с помощта на братската руска намеса, но тя никога не би дошла, ако я нямаше вярата в собствените сили, която ни завеща Апостола.

За съжаление тазгодишното почитане на светлата дата бе белязано с присъствието на изключително малък брой граждани. Като изключим поднесения венец от името на Съюза на Ветераните от войните в България, ПП АТАКА – Варна бе единствената патриотична формация, която се включи подобаващо в традиционния общоградски ритуал.

Както обикновено отбелязването на годишнината от рождението на Васил Левски завърши с тържествен марш пред неговия паметник във варненския приморски парк от представителната рота на военноморските сили на Република България.

Александър Атанасов - Варна
Потребител:


Коментар: