Прегледи: 4749 - Коментари: 0
УКРОФАШИСТИТЕ от "АЗОВ" са създали таен затвор

УКРОФАШИСТИТЕ от "АЗОВ" са създали таен затвор УКРОФАШИСТИТЕ от "АЗОВ" са създали таен затвор

ФАШИЗМЪТ има няколко неизменни характеристики.

Една от тях е изграждането на концлагери, където по "законен" път вкарват инакомислещи. Но както по време и след Втората световна война откриват и лагери, и документи, така вече руски журналисти са заснели затвора в Мариупол /Бел.РодБг – На брега на Азовско море, само на 400 км в права линия от Варна./ и официален украински документ за затвор, където във второто десетилетие на XXI в има мъчения по хитлеристки "образец." В Украйна /де факто на Русия/ не само свастиките на батальоните /Бел.РодБг – В този случай на "Азов"/, но и затворите са типично фашистки:

В разположение на РИА "Новости" попада документ на Държавна сигурност /СБУ/ на Украйна /де факто на Русия/ за таен затвор в Мариупол

© Фотото е предоставено от Василий Прозоров

ДОНЕЦК, 18 юли – РИА Новости. През март т.г бившият сътрудник на СБУ Василий Прозоров представи на пресконференция в Москва фотографии, които доказват съществуването на неофициален затвор.

По неговите думи, тя е направена в един от терминалите на летището и само през пролетта-есента на 2014 през нея са пременали над 300 души. Двама са умрели /Бел.РодБг – Умрели или убити?/ за това време, заяви Прозоров.

РИА "Новости" провежда собствено разследване /Бел.РодБг – Независимо от Прозоров./, в рамките на което общува със затворници и сътрудници на затвора. Свидетелствата са подкрепени от видеоматериали, а също и медицински справки, издадени както от Украйна /де факто на Русия/, но и от Донецката народна република. Наскоро агенцията публикува първата част на разследването.

На горната снимка: Зданието на затвора на територията на летището в Мариупол


Публикувани са нови доказателства за съществуването на таен затвор на батальона "Азов" в летището на Мариупол. Политологът Михаил Смолин в ефира на радио "Спутник" предположи как ще реагират на тази информация на Запад.

Във втората част РИА "Новости" публикува справка /на долната снимка/ на офицера от СБУ в град Мариупол – старши оперативно упълномощен по особено важни дела на Трети отдел на Пето управление на военното контраразузнаване подполковник Сергей Стеценко. От документа е ясно, че затворът е съществувал най-малкото до ноември 2018, а самата служба е работила над това да не се допуска никакво изтичане на информация. При това няма никакви факти, които да говорят за това, че затворът е престанал да съществува.

Така, в справката от 01.11.2018 Стеценко докладва на началството за контакта с агента "Рено". Това е някой украински военен, който разказва за настроенията в редовете на украинската армия /Бел.РодБг – Нашата ДС преди "освободилия" ни 10 Ноември ряпа да яде./

Към "Рено" се обръща местната гражданка Людмила Момот с молба да се изясни съдбата на сина й Игор /роден 1990/, изчезнал на 03.10.2018. Тя разказва, че седмица след пропадането на Игор, звъни й някакъв неизвестен и й съобщава, че синът й се намира на летището, но може да бъде освободен за $ 3000. В пенсионерката такива пари няма и тя помолила "Рено" за помощ, тъй като той е "високопоставен военнослужещ".

Стеценко, от своя страна, обещава на "Рено" да я ориентира в ситуацията, като разпорежда "с цел предотвратяване на изтичане на информация за мястото на задържаните в изолатора на територията на указаното учреждение да ориентира "Рено" да осведоми Л. Момот за несъществуване на затвор на територията на летището".

Във втората чест на разследването на РИА "Новости" влиза също разказ на бивш затворник. Павел Каракосов, който понася мъчения и имитация на разстрел в изолатора на летището, разказва, че убитите са погребвани без фамилии и само с номера. Той е сигурен, че в Мариупол, в това число близо до затвора, може да има масови погребения на жертвите.

Други екс-затворници в Мариупол също разказват за ужасите на секретния затвор на СБУ – "демократичната Държавна сигурност" на Украйна /де факто на Русия/.

Превод: Димитър КУНЕВ – Български и Словянски
Потребител:


Коментар: