Прегледи: 4425 - Коментари: 0
РУСИЯ надцака Запада И в зърнопроизводството

РУСИЯ надцака Запада И в зърнопроизводството РУСИЯ надцака Запада И в зърнопроизводството

Най-смешното в невежите писания на българските /не/маргинални соросоиди безспорно е идиотското мнение, че руснаците не само че гладуват, но и че "умират от глад", а долната статия си е доста показателна по този проблем:

РОСИЯ отново надмогна ФАЩ на световните пазари

Във Вашингтон винаги особено нервно реагират, когато става въпрос за успехите на Москва на едно или друго поприще.

Така за Щатите се появи още един повод за разстройство, защото според резултатите на първото селскостопанство полугодие Русия зае първо място сред най-големите износители на пшеница, като остави зад себе си както САЩ, така и страните от ЕС /между тях в купа и Българско/. За това на РИА "Новости" съобщи главата на Министерството на селското стопанство Дмитрий Патушев.

По неговите думи, износът на зърнови култури от Русия през миналия сезон е 43,3 мил т , на пшеница – 35,2 мил т. За сравнение, съгласно данните на Министерството на селското стопанство на САЩ, експортните доставки на пшеница от Щатите са 25,5 мил т /Бел.РодБг – при по-благоприятни от Русия климатични условия/, а от ЕС – на 24 мил т.

Следва да се отбележи, че такива внушителни резултати Русия успя да постигне и през мин.г. Обаче добре в братската словянска страна са нещата не само със зърновите, но и с други продукти и стоки. Така, сътрудниците на шведското списание "Селскостопански бизнес" извършиха пресмятане на руските картофи, мляко, птиче месо и яйца.

Изясни се, че "изведнъж" по няколко показатели Русия влиза в ТОП-5 в световните класации. Като цяло, както вярно отбелязват шведските експерти, "РФ – това е свръхважен играч на световния пазар на износа".

Какво пък, сега към "списъка на опасностите" от братската ни словянска страна американците навярно ще припишат и нейната пряка заплаха към цялото селско стопанство на ФАЩ. Обаче, на практика на тях ще им се наложи да се смирят с успехите на Русия, тъй като отчасти те сами помагаха за тези руски успехи.

Със своите безкрайни и параноични икономически ограничения и санкции.

Превод: Димитър Кунев – Български и Словянски
Потребител:


Коментар: