Прегледи: 5580 - Коментари: 0
10-те победи на Русия през юни 2019 г

10-те победи на Русия през юни 2019 г 10-те победи на Русия през юни 2019 г

/без да броим връщането в ПАСЕ и палячовщините на фашистка Украйна - окрайнина на Русия/

За това как в братска словянска Русия развиват свръхмодерна икономика с грижа за човека и природата, за разлика от Българско, където от 27-мо място в света според ООН през 1988 г сега през 2018 вече сме 88-ми:

В първия месец на лятото в субектите на Руската федерация бе даден старт на редица едри предприятия и строителство на нови обекти. Заключени бяха в гражданската и военната сфера на икономиката договори за стотици $ милиарди. Активно върви развитието на международните и вътрешни транспортни коридори и руски логистични връзки.

Уникални за света технологии и рационални подходи намериха приложение и в добива на суровини, и усвояването на нови територии във високите технологии. Реализирани бяха важни иновационни проекти в областта на медицината. В редица отрасли особено внимание се отдели на екологичната безопасност, енергоефективността и безотпадното производство.


1.В Самара се строи нова ракета-носител "Союз-5" с уникален двигател, за първи път с цифрово проектиране за производство /на горната снимка/. Тази ракета заменя остарялата вече, произвеждана в Украйна /на Русия/ "Зенит".

2.В Еврейската автономна област /Бел.РодБг – Далечния изток/ бе пуснато единственото в света предприятие за техногенно производство на олово. Това ще бъде повторното използване на предишна "недообработена достатъчно" оловна суровина, като така многократно се повишава не само ефективността на оловнодобива, но и се постига също многократно екологична полза. Ще се произвежда над 1 мил т 99,9 % чисто олово.

3.На полуостров "Таймир" /в най-"високия" Север/ започна в 12 места добив на нефт. На юг, в Красноярския край се изпраща черното злато, ще открият около 30 000 работни места, планира се да се вадят годишно 26 мил т, при пълни мощности – 40 мил т. В пристанището на Северния ледовит океан се строи морски терминал с мощност 25 мил т за година. Всичко това – при пълна екологична осигуреност.

4. В Приморския край /Далечен изток/ започна серийно производство на двигатели "Мазда" за доставка в Япония. Произведената продукция бе сертифицирана като абсолютно отговаряща на световните стандарти. За година ще се произвеждат над 50 000 двигателя.

5.В Тулска област /съвсем до Москва/ откриха нов завод на китайската компания "Хавал" с 1 000 работни места. Там се произвеждат с висока степен на роботизация високопроходими коли и камиони, като през 2020 г ще се произведат 150 000 автомобили. Единичната средна цена на кола е 30 000 Евро.

6.В Подмосковието /Дубна/ бе пуснат първият в Русия завод за произвоство на апарати за лъчева онкологична терапия. Годишната продукция ще бъде 20-25 апарата. Този проект е съвместен /50 %: 50 %/ с компанията "Varian Medical Systems" /САЩ/. Нали имаше строги санкции?

7.На полуостров Ямар /"Високия" Север/ за първи път бе добит нефт на базата на компютърно прогнозиране /нейромрежа/. Новите пластове нефтоводороди бяха открити от Научно-техническия център на "Газпром нефт". Така са установени нефтени и газови 3 000 месторождения.

8.В Липецк /на юг от Москва до Границата с Украйна на Русия/ започна строителството на комплекс "Рустарк" за производство на скорбяла и биопластмаси от пшеница /Бел.РодБг – в момента Русия е най-големият производител и износител на пшеница в света – респективно 140 мил т и 40 мил т/. Ще се преработват 500 т пшеница в денонощие, а годишната продукция ще бъде отначало около 125 млрд Евро, а при пълна мощност – над 500 млрд Евро. "Скорбялата – това е новият, в кавички, нефт на ХХI в – това е природен полимер. "Рустарк" ще произвежда биопластмаси с аналогични или по-добри потребителски свойства, от тези, произведени от нефт, при това без вреда за околната среда" – оповести управляващият ООО "Рустарк" Роман Козирев.

9.В Красноярския край геологоразузнавачите удвоиха запасите от злато на месторожденията Ведуга. Дебелината на златните жили е от 1 до 65 м. Компанията "Полиметал" увеличава от 3 до 5 пъти добива на злато и на диаманти. Добитата продукция през 2021 г ще е от 250 до 300 млрд Евро годишно.

10.Във Волгоградска област компанията "Volgabas" създаде през юни т.г самоуправляем всъдеход с изкуствен интелект /на долната снимка/. Това е за първи път в Русия. Това превозно средство преодолява ледени препятствия, може да се движи по земя и вода, където може да изкачка вертикални прегради до 1,5 м. Машината има смесен двигател: дизелов и електрически. Изобретателите нарекоха средството "Сноубус".


Още най-различни постижения на Русия може да се открият в спецпроекта "Изучи своята страна!"

Превод в съкратен вид: Димитър КУНЕВ – Български и Словянски
Потребител:


Коментар: