Прегледи: 2251 - Коментари: 0
Олигархията руши нашето крайбрежие

Олигархията руши нашето крайбрежие

Изключително важна стратегически конференция за развитието на черноморието се провежда във Варна.

Проектът се нарича "Моят бряг", финансира се по линия на Брюксел от холандското правителство и участват Министерствата на: регионалното развитие и благоустройството, на транспорта, на околната среда и водите, Държавната агенция по туризъм и всички черноморски наши общини. НационалистБг.ком никак не е почитател на Запада, но ни хареса силно позицията на шефа на проекта, холандеца Рене Бустен /това име, очевидно често ще се споменава/: "Който приеме правилата, ще си сътрудничим, който не е съгласен - отпада!" Още по-конкретен бе един от факторите в холандското Министерство на жилищното строителство и околната среда Хенк Рийв: "Общините и Министерствата трябва да сключат брак по сметка, дори брак насила, но унищожението на природата трябва и ще бъде спряно."

Г-жа Лидия Станкова - шеф на Дирекция "Устройство на територията" в МРРБ наблегна на Общите устройствени планове /ОУП/. Съгласно Законът за Черноморското крайбрежие, влязъл в сила от 01.01.2008 г те трябва да са готови до 2 г. Всички общини обаче са "пришпорени" /наш израз/ да ги направят в най-кратки срокове. Тези ОУП са моделът, стратегията и правилата за развитието на морските ни територии. Предлагат се от Общинските съвети, а се одобряват от Национален експертен съвет от МРРБ. ОУП са задължителна основа и на Подробните устройствени планове, които очертават развитието най-малко 20 г. В ОУП задължително участват екологичните, инфраструктурните, биологичноразнообразните изисквания на ЕС.

Проблемът е ясен. Тези ОУП ще са точни. Когато обаче наближат изборите, партиите търсят пари и гласове. Окигуряват ги "спонсорите", което значи в прав текст олигархията. Нейната мафиотска същност е навсякъде, да си спомним убития шеф на Общинския съвет в Несебър, без да коментираме неговото отношение към нея. Олигархията ще намери пролуки и луфтове в закона, дори ще прецака закона. Самата Лидия Станкова отчете, че досега във всички черноморски общини са надделявали "интересите на инвеститорите", т.е. на новобогаташите.

И тримата горепосочени бяха единни, че без разнообразен туризъм - екологичен, културен, селски, атрактивно-развлекателен няма големи пари. Само с масов и алкохолен туризъм ще се спечели много по-малко, отколкото от придирчивите и богати летовници.

Навремето шефът на ДАТ Анелия Крушкова изтъкна, че имаме 600 000 хотелски легла, които обаче са ефективни само 3-4 мес в годината. Г-жа Станкова каза в този дух, че обслужването в курортите ни не е най-доброто и специалистите трябва да се ангажират целогодишно, като се използват и в зимния и конгресния туризъм.

При сегашната политическа ситуация олигархията ще продължи да загрозява, унищожава и убива българския бряг. Само националисти, но от формата на Волен Сидеров са спасението и на черноморските ни бисерни брегове, а и на цяла България. Олигархията е враг № 1 на "Моят бряг", ЕС е безсилен. Силата е в нашите задружни сили, са точните думи на Апостола.

Иначе ще правим конференции, но реалността ще руши България.
Потребител:


Коментар: