Прегледи: 6399 - Коментари: 2
СЛЕД лекарите ЗЪБОЛЕКАРИТЕ – Държавата мачка наред

СЛЕД лекарите ЗЪБОЛЕКАРИТЕ – Държавата мачка наред

ЛОВЪТ НА ЗЪБОЛЕКАРИ БЕЗ СПЕЦИАЛНОСТ... Е ОТКРИТ!

CONDITIO SINE QUA NON!
/Условието, без което не може /

В тази държава на мода е репресията, перфидно подлата професионална репресия.

Но да започна от самото начало! Първо бяха атакувани строителните техници и им бяха отнети правата да проектират /законово осигурени права/. След това бяха атакувани лекарите, направихте ги писарушки, "продаващи" здраве. След това архитектите с чл. 232 "в" с наказания от 5000 лева. След това надзорниците в строителството и проектирането с глоби от 30 000 до 150 000 лева. Адвокатите опитахте да ги направите доносници.

Сега наред са зъболекарското съсловие, има опит да се въведе Проект за добра медицинска практика за лекарите по дентална медицина... /като че ли досега бе лоша/? Въвеждат се норми, нарушаващи правата на лекарите и пациентите. Ограничава се достъпът на пациента до лечение... /ще трябва да се чака с месеци и да се плати два, три пъти повече, отколкото досега /.

Създават се условия за нелоялна конкуренция. Отнемане на дългогодишни пациенти и насочването им към лобистки клиники. + Малък брой специализантски места в Медицинските университети в България.

Промените се налагат насилствено, без да се вземат реалните условия в момента... и ще се гласуват на 21 и 22 юни т.г. без дискусии в Зъболекарския Съюз! Този т.нар. "проект" убива в зародиш каквато и да е инициатива от младите зъболекари без специалност... Но ето тук е ключът от палатката...?

За да придобият специалност, младите зъболекари "трябва да инвестират" 3 години за следдипломно обучение в МУ до 30 000 лева и да прекратят своята работа като зъболекари в този период... / въпреки че имат дипломи и са дали 6 години от живота си за следване по дентална медицина/.

Лично аз това го наричам ЛОБИЗЪМ И НЕЛОЯЛНА КОНКУРЕНЦИЯ.

Т.е. ехалето се насочва към маститите доценти и професори и започва едно стригане на стадото: не ти е работа... Един зъб, за да се извади, сега се заплаща от 50 до 80 лева,... но щом го вади хабилитирано лице, цената става 500 лева... разбирате ли сега за какъв геноцид иде реч..., направо ви обявяват за стадо-о-о!

Например лечението на многокоренови зъби /кътници/ и ваденето на мъдреци ще се извършва единственно от зъболекари с придобита специалност. При деца не се разрешава лечението на често срещаните пулпитни зъби с незавършено кореново развитие, т.е. в 80 % до вадене на зъби при ДЕЦА!

В малките населени места и градове в страната, на практика липсват дентални лекари със специалност... това означава пропътуване на десетки и стотици километри, за да те “лекува” професор или доцент със специалност. Накрая, защо ни е БЗС /Български Зъболекарски Съюз/, след като същият не ни защитава правата на дентални лекари в лицето на д-р Шарков, като същият ни успива и говори откровени небивалици на последното събрание?

Последно, В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Е С ЯСНО ИЗРАЗЕНА ПАЗАРНА ИКОНОМИКА, нека пазарът реши кой е по-добър... Ако влъхвите не разберат, от България освен лекарите и медицинските сестри... ще си отидат и зъболекарите!

Затова последният зъболекар /без специалност, но с диплома/, много моля да угаси ламБата... да не се хаби ток, преди качването му на самолета от Терминал-2.

Арх. Николай Ненов – Зам.-гл.редактор на RodinaBG.com
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Бай Марин     Дата: 2019-06-17 18:13:29    
Връщаме се към времената описани от Чудомир!
"В наше село ни вади зъбите Станчо Глухарят, дорде не речеш.Кабинетът му е на двора,под инджирката круша, а столът му е дръвникът.Той е един плосък пън , дето си сече дърва, удобен е за сядане и отстрани има два чепа, дето се хващат болните, кога изпаднат в критичност.Глухарят няма много инструменти.Само едни клещи има,ама да ги видиш и болката ще претръпне лаконически.От три оки стари петали му ги направи Ферад налбантина, та кога му седнеш, не дай Боже , трябва тъй да си разтвориш устата, че да ти поберат юмрука му.Инак на влазят......Те така пак ни връщат там тези т.н.професори , алчни копелета за пари !!!

2. Потребител: Гост     Дата: 2019-06-26 15:55:03    
Бойко , изгони ги всичките от БЗС, те всичките тотално излишни станаха .!!!