Прегледи: 7965 - Коментари: 7
ДЕНЯТ НА БОТЬОВ И РАВНОСМЕТКАТА: НЕПРИЗНАТ ОЗНАЧАВА ИЗБРАН

ДЕНЯТ НА БОТЬОВ И РАВНОСМЕТКАТА: НЕПРИЗНАТ ОЗНАЧАВА ИЗБРАН ДЕНЯТ НА БОТЬОВ И РАВНОСМЕТКАТА: НЕПРИЗНАТ ОЗНАЧАВА ИЗБРАН

ВАРНЕНСКАТА АТАКА НЕ ПРОПУСНА ПОЧИТТА КЪМ БОТЬОВ И ПАДНАЛИТЕ ЗА БЪЛГАРСКАТА СВОБОДА

Днес от 10,30 във варненската Морска градина се проведе ежегодното общоградско поклонение пред делото на гениалния поет и революционер – Христо Ботьов и всички знайни и незнайни герои, пролели кръвта си за освобождението на Майка България от петвековното турско иго.

Както всяка година и днес – на 143-та годишнина от гибелта на този велик българин, бе проведена родолюбивата проява включваща поднасяне на венци и цветя пред паметника, заупокойна молитва в памет на героите, както и военен ритуал от представителната рота на Военноморските сили на Република България. Венец бе поставен и от името на общинската структура на ПП АТАКА под ръководството на председателя - Станислав Темелков, общинския съветник – Добрин Иванов и отговорника на варненския областен клуб – Венцислав Стефанов. Местният активист на патриотичната кауза – Богомил Аврамов – Хеми рецитира незабравими и завладяващи откъси от ботьовата поезия.

За кой ли път варненските националисти отчитат някои непреходни максими, които и днес не са загубили своята актуалност от епохата на национално-освободителните ни борби. Много рядко истинските герои, посветили целия си живот за святото дело на свободата и правдата биват признати приживе от техните съвременници. Обикновено тези, които застават зад тях, са малцина, а мнозинството нерядко е склонно да ги изпрати на Голгота, както се е случило с нашия спасител – Господ Бог Иисуса Христа.

На този ден всеки истински родолюбец се сеща за едно: Блажени са душите на онези, които познават истината, вярват в нея, отстояват я без страх и са готови във всеки един момент да се превърнат в мъченици в нейно име. Те са винаги хулени и отритвани от мнозинството околни.

Но тяхното непризнание всъщност е сигурният път към безсмъртието.

Александър Атанасов - Варна
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Тони     Дата: 2019-06-02 22:28:29    
Но тяхното непризнание всъщност е сигурният път към безсмъртието най много ми хареса

2. Потребител: Силвестър Сталуон     Дата: 2019-06-07 12:51:55    
Подир погрома руският посланик Неклюдов побягна от София. Чичо Петър, сръбският крал го награди с най-голям орден за заслуга към сръбските интереси. Защо кралят на Сърбия награждава един пълномощен министър, който действувал в друга държава, в София?.. По заповед от своето началство той, Неклюдов, дирижираше нашите русофилски кабинети, които му служеха за кукли, дирижирани от него, слепи оръдия. Всяко утро той се осведомяваше от нашите министри за състоянието на нашите войски, где кои части се намират, где е голямата сила и где се намира слабата ни страна. Всеки ден Неклюдов чрез Хартвига държеше сръбското правителство в знание за движението и положението на частите на нашата армия. Значи Руското дипломатическо агентство в София е служило за шпионско отделение на сръбската армия… Но не е само тази заслугата на Неклюдов. Той издавал заповедите за отстъпленията и настъпленията на нашата армия. В помощника на главнокомандващия, в генерала Савов, се съзряло и посрещнало едно препятствие за правилното командуване на армията ни от Неклюдов. Затова генерал Савов се замести от генерал Радко Димитриев, най-благонадеждния, послушен русофил. Где ги не сееш, тамо не поникнуват руските дипломати… Не 16 юний, а 18 юний създаде погрома на България, когато Неклюдов заповяда да отстъпи нашата армия по всички линии. Ако не беше тая заповед, т.е. ако не беше се извършило това отстъпление, цялата сръбска армия щеше да попадне в плен. Тогава и гърците щяха да бъдат унищожени…

Цочо Билярски

1914 г.

3. Потребител: Истината     Дата: 2019-07-13 05:14:34    
Истината
http://istinata.bg/?p=268

4. Потребител: Истината     Дата: 2019-07-13 05:23:02    
Истината
http://daniivanov.blogspot.com/2018/06/blog-post_87.html?m=1

5. Потребител: Честен     Дата: 2019-07-14 08:41:22    
Русия ли ни е виновна, че на 16 юни 1913 нападаме всички наши съседи? Русия ли ни е виновна, че Фердинанд прогермански и проавстрийски напада Цариград въпреки предупреждението на ВСИЧКИ Велики сили да не го прави? Русия ли ни е виновна, че вместо да останем с излаз на Бяло море, тръгваме на самоубийствена война за чукарите на Македония? Билярски ли, тъпата чутура на македонстващите ли, няма значение - губим питомното, като тръгваме с българския бабаитлък да умираме за дивото. И - винаги, когато тръгваме срещу Русия, губим. Ето и сега, от 9 мил сме 7 и вървим надолу, като сме най-бедните в Европа, за първи път в историята си руснаците живеят по-добре от нас, имат с над $ 100 средна заплата. Да, Русия ни е виновна, че сме прости.

6. Потребител: муспи     Дата: 2019-11-04 03:26:04    
Носи ли Ботев това наше начало, избуяло в красотата си през средновековието, дало насока на Европа и прегазено с Геноцид от тези дето и сега ни го правят. Да разгледаме "Моята молитва".
Не ти, що си в небесата,
а ти, що си в мене боже -
в мен сърцето и душата...
Откровено богомилско, - Бог се появява когато човек с чисто сърце и жадна душа се обърне към Него. "Обективна реалност" Бог няма. Христос казва - не търсете Божието Царство тук или там, то е във вас.
Не ти, комуто се кланят
калугери и попове
и комуто свещи палят
православните скотове;
Църквата е изпратена на мястото си, в света, и без да се пали много по този факт, Ботев издига главното обвинение:
Не ти който си направил
от кал мъжа и жената,
а човека си оставил
роб да бъде на земята;
Кой е направил от кал човека? - този, Йехова, изваял Адам с всичките си несъвършенства на падналия дух, и интересно защо го поставил пред животните, а защото животните имат души от Бога и, прави тест - дано и неговото биополе да се вреди. Наложило се Ева да я клонира, а Яхве пързаля - каквото име дал човека на животните, това си остава. Но на Небето няма имена, там всичко е ясно и не е нужен код като на земята. А човека? нещо друго е, не е това от кал - "а" го отделя, - а човека си оставил роб да бъде на земята! Става дума за друг, а не този от кал, ако ще този друг да е принуден да живее в опаковка от кал като роб на земята - на Небето няма робство, а на земята чувстват робство само божии души.
… а в неволя си зарязал
мойте братя сиромаси;
Брат е сиромаха, богатия не е, не е и потъналия в мизерия но разчитащ на късмет, било лотария, било каквато и да е изгода. Не Ботев е построил тази кула но Духа, тя е била спусната на българите и Ботев я възприел като своя. Българите са биле подготвени за нея и са я разнесли по Европа. А какво е извън Европа е въпрос за отделна, голяма статия, наситена с Ботева омраза, която, чудо - погледната от Небето е Любов.

7. Потребител: муспи     Дата: 2019-11-14 22:34:59    
Светът е населен с бездушни същества, диваци създадени от дявола, изпъчил се пред този свят с името Яхве. Има и една малка част, белите, получили души неизвестно как и от кого, - библията е фалшива книга, открадната от някъде и пренаписвана за всяко поколение търгаши, и няма никаква историческа и религиозна стойност. Но още в началото й жреците са допуснали груб фал, и останал незабелязан поради примитивността на това племе дето дявола му внушил че му дава света. Най напред се появява един Бог който и създава всичко - космоса, небето и земята, растенията, животните и хората, а след това се появява друг, създава всичко това но в друг ред, театрално и за надарения творчески човек, белия, - нехудожествено. В днешно време, когато вече е късно за корекции, избраното от Яхве племе го обяснява с художествен приом - след като се разгръща първата версия, във втората се представя по детайлно, което и било характерно за цялата библия. Няма други такива дяволъци в тази дебела като телефонен указател на Ню Йорк книга, пълна с противоречия и взаимно несъвместими тарикатлъци. Но всичко се е правило от такива непохватни редколегии, съсредоточени единствено да дадат материал на моментната народна власт. Бутайки пред себе си тази книга, това племе е успяло да разруши голяма част от християнството, да владее света и провежда геноцид над белите. Техния дявол им е внушил, че белите им пречат да усвояват наследството дадено им от него, защото ги избрал като най достойни. А истината е че Яхве се храни с души, а те са само в белите, и за него стават храна само ако страдат. Страданието се постига като са принудени да съжителстват с океана бездушни, а не чрез клане и бомби. Съжителството с диваците предизвиква такива страдания, че ако не се изтърпят, душата става плячка на Яхве, а белия става цветен. В този геноцид, през цялата история, руския народ е най оцеляващ и затова най малтретиран, но си остава надежда за бъдещия свят на спасените. Ние българите сме с тях, - да оставим настрана че не сме славяни а траки, че Русия ни е поробвала. Коя Русия, тази на която племето устрои най кървавата революция в света и после я набута във война с Германия, която пък успя да обяви племето за дяволско и да го подгони. Че този огромен народ, - и той е под геноцид, но остава достатъчно за да прокара Православието до края на света. Другите се самоубиха - католиците въртят гешефт със сатанинското племе, папата им е латинос, нещо по долно и от арабин. Протестантството се люшка в кефа открит още от реформацията - бог помага на праведния да богатее. Но Бог се гнуси от това, благоволи към Русия оцеляваща в страдания от които Запада би измрял, - дъвкан, дъвкан и сдъвкан от Яхве.