Прегледи: 7036 - Коментари: 0
ЕВРОПА Е ЖИВА БЛАГОДАРЕНИЕ НА РУСИЯ

ЕВРОПА Е ЖИВА БЛАГОДАРЕНИЕ НА РУСИЯ ЕВРОПА Е ЖИВА БЛАГОДАРЕНИЕ НА РУСИЯ

ЕВРОПА Е ЖИВА БЛАГОДАРЕНИЕ НА РУСИЯ – 74 ГОДИНИ СЛЕД КРАЯ НА ВОЙНАТА

СТРУКТУРАТА НА ПП АТАКА – ВАРНА ОТДАДЕ ДЪЛБОКОТО СИ УВАЖЕНИЕ КЪМ ДЕНЯ НА ПОБЕДАТА

С традиционни общоградски тържества Варна също почете деня на победата над нацистка Германия.

Още в сутрешните часове от 10,00 започна традиционното поклонение пред паметника на загиналите руски бойци във Великата Отечествена война, който се намира в стария гробищен парк. В тяхна памет бе отслужена и заупокойна молитва от Отец Димитър – представител на Варненска и Великопреславска митрополия. Венец в знак на дълбока признателност към величавата саможертва в името на свободата, независимостта и честта на всички европейски народи поднесе варненската общинска структура на ПП АТАКА с председател Станислав Темелков, общински съветник – Добрин Иванов и отговорник за местния клуб – Венцислав Стефанов.

Патриотите в морската столица взеха дейно участие и във второто значимо за града събитие, посветено на този светъл ден. Става дума за превърналото се вече в традиция шествие, наречено "Безсмъртен полк", в което български и руски военноветерани и техните наследници дефилират с портретите на своите предци, отдали живота си в тази война в името на най-висшите човешки ценности, каквито са свободата и хуманизмът. Ежегодното шествие, което за Варна се провежда за четвърта поредна година, започна от площад "Антон Новак" – входа на Морската градина и завърши пред Пантеона, където националистите отново поставиха венец.

Годишнината от Победата в навечерието на поредните евроизбори се явява ден на равносметка – споделят представителите на ПП АТАКА в град Варна. Тази Европа, която днес има претенцията да бъде Световна сила, е на път да се саморазруши, ако забрави ужасите на нацизма, както и безспорната заслуга на целия руски народ за нейното освобождение и спасение. Санкциите срещу Православна Русия, дрънченето на оръжия е нищо повече от един зле научен урок, който заслужава единствено оценка слаб /2,00/. Ако в училище обаче резултатът носи само цифрово измерение, то в този случай изходът ще е всеобща гибел. За това говорят и самите портрети на загиналите и техните живо запазени истории до днес.

Ако преди 74 г тези хора се пренесоха в жертва за днешното ни благоденствие, то днес те отново оживяват, шествайки по градовете, за да ни запазят от самите нас – коментираха още варненските активисти на ПП АТАКА.

Александър Атанасов - Варна
Потребител:


Коментар: