Прегледи: 11977 - Коментари: 2
ДЕНЯТ НА СВОБОДАТА – РАДОСТЕН ЗА БЪЛГАРИ И РУСИ

ДЕНЯТ НА СВОБОДАТА – РАДОСТЕН ЗА БЪЛГАРИ И РУСИ ДЕНЯТ НА СВОБОДАТА – РАДОСТЕН ЗА БЪЛГАРИ И РУСИ

ПАТРИОТИТЕ ОТ ПП АТАКА – ВАРНА БЛАГОДАРИХА С ВЕНЕЦ ЗА ПРОЛЯТАТА РУСКА КРЪВ ЗА СВОБОДАТА НИ

Варненските родолюбци от местната структура на политическа партия АТАКА традиционно се преклониха пред великата саможертва на нашите руски братя освободители, пролели своята кръв по земите ни преди 141 г, за да я има днес майка България.

Това се случи на общоградското отбелязване на националния ни празник в морската столица. Патриотите под ръководството на своя председател – Станислав Темелков и отговорника за местния клуб на ПП – АТАКА – Венцислав Стефанов поднесоха венец пред паметника на руските войни загинали в освободителната война от 1877-78 г. С този акт варненските националисти отново застанаха на своя пост срещу всякакви опити да бъде преиначена българската история и в угода на силните на деня да бъде омаловажаван този величав акт на освобождението ни като триумф на духа и многовековното братство между българския и руския народ в контекста на най-чистата Христова вяра – Източноправославната.

Варненският и Великопреславски митрополит Йоан заедно със свещенослужители от митрополията отслужиха заупокойна молитва в памет на падналите за свободата на България руски, румънски, финландски и други бойци. В своя празнична реч Негово Превъзходителство Владимир Александрович Климанов отбеляза, че трети март е еднакво радостен ден както за Българи, така и за всички Руснаци. С любов към България те помнят, че преди 141 г техните войски под командването на Император Александър II освобождават не кого да е, а своята братска страна, дала им книжнина и Правата Христова вяра. Ето защо патриотите заедно с Българското национално знаме носеха и Руския флаг, в знак на своята дълбока благодарност за братската саможертва от онези славни времена.

В днешния празничен ден на равносметка активистите на варненската структура на ПП АТАКА коментираха, как думите на Апостола на българската свобода – Васил Левски - по отношение на руската помощ за възстановяването на хилядолетната ни държавност се тълкуват неправилно, точно както дяволът, четящ Евангелието: Той бил казал: "Този, който освободи България, той ще я пороби." В случая умело се пропуска втората част на тази мисъл, която съществено променя значението й. Там се казва, че ще бъдем поробени, но ако българите не знаят какво да правят със свободата си. Логиката тук е повече от ясна: Невежеството и забравата за саможертвата е онази брадва, която ще отсече нашите корени и отново ще ни превърне в робите, които сме били през всичките пет века под ятагана.

За да празнуваме на днешния ден още дълги години ние сме длъжни ден и нощ да се грижим за опазването на тази свобода с помощта на най-силното оръжие, което имаме – Истината.

Александър Атанасов - Варна
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Стоян     Дата: 2019-03-03 20:19:06    
Каква е тази лъжа, че Левски е казал който ни освободи ще ни пороби? Това са говна на Захари Стоянов, което отдавна бе доказано. Иначе браво на автора за смелостта да качи руско знаме заедно с Българското.

2. Потребител: З. С .     Дата: 2019-04-11 04:21:41    
Жалки рублофили , това е !!!