Прегледи: 4970 - Коментари: 1
РУСКИЯТ военен флот с апаратура за ослепяване на врага

РУСКИЯТ военен флот с апаратура за ослепяване на врага

Корабите на ВМФ /Военноморския флот/ на Русия започнаха да получават системи, които ослепяват временно врага

Снимка от архива: © РИА Новости / Виталий Аньков

МОСКВА, 2 февр — РИА Новости. Холдингът "Роселектроника" /влизащ в "Ростех"/ започна да доставя на ВМФ станции от визуално оптически устройства, които могат да ослепяват противника, съобщиха за РИА "Новости" от пресцентъра на компанията.

Такава апаратура вече е поставена на фрегатите "Адмиралът на флота на Съветския съюз Горшков" /предаден на флота в 2018/ и "Адмирал на флота Касатонов" /сега протичат изпитанията/. Всеки от тях е получил по 2 комплекта "Филин". С такова оборудване ще се снабдят още 2 фрегати от проекта "22350", които се строят на завода "Северная верф /бълг. – корабостроителница/".

Станцията "Филин" е разработена от АО "Опитен завод "Интеграл" /влиза в състава на "Радиолектроника"/. Тя е предназначена за отстраняване през нощта и в полумрак визуално-оптическите и оптико-електронните канали за наблюдение и прицелване на стрелково оръжие, а също и за оръжия за близък бой, които се употребяват против надводните кораби и катери на ВМФ. Действието на станцията се основава на модулацията на яркостта на светлинното излъчване. Нискочестотните колебания на светлината за сметка на възбуждането на зрителните нерви предизвикват временни обратими разстройства на органите на зрението.

Фрегатите от проекта "22350" имат водоизместване 4 500 т, дължина 135 м и ширина 15 м, сред техните характеристики са скорост до 29 възла, далечина на плаването 4 500 мили /7 250 км/, автономност до 30 денонощия. Екипажът е 180 – 210 души.

За въоръжение на фрегатите са корабна артилерийска установка А-192 "Армат“, Зенитен ракетен комплекс "Полимент-Редут" и пускови устройства за 16 противокарабни ракети "Оникс" или "Калибър-НКЕ".

Превод: Димитър КУНЕВ - Български и Словянски
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Жулиян Керев     Дата: 2019-02-12 17:36:50    
Атака е курва на ГЕРБ.