Прегледи: 8178 - Коментари: 3
ВАРНЕНСКИ РУСОФИЛ – НЕ НА АЕРОДИНАМИЧНАТА ПОЗИЦИЯ ЗА F-16

ВАРНЕНСКИ РУСОФИЛ – НЕ НА АЕРОДИНАМИЧНАТА ПОЗИЦИЯ ЗА F-16

АКТИВИСТ НА БСП НЕДОВОЛЕН ОТ ПАСИВНОСТТА НА СОБСТВЕНАТА СИ ПАРТИЯ

В последния работен ден от седмицата от 17,00 на втория етаж в Дома на стопанския деятел се проведе първата за 2019 г среща на варненската структура на национално движение "Русофили".

Събранието притежаваше по-скоро тържествен характер, тъй като нашите руски братя по вяра приемат датата 14-ти януари за началото на Новата година, както се е отбелязвала по старостилния Православен календар. Проявата се състоя в две части: Първата бе кратка и притежаваше делови характер, след което гостите бяха поканени на скромна почерпка.

Официалната част под председателството на г-жа Албена Шавел премина в изключително декларативен и безсмислен тон изцяло в стила на социалистическата партия – много общи фрази, които общо взето нищо не ни казват. На срещата присъства и Н.Пр. Генералният консул на Руската федерация във Варна – Владимир Александрович Климанов. На изключително добър български език той поздрави всички български родолюбци и русофили с настъпването на новата – 2019 г. Участниците си пожелаха една предимно мирна и успешна година отчитайки напрегнатата във военно отношение международна обстановка и най-вече събитията около Украйна в Черно море от последните месеци. Общо взето красиви думи, но по социалистически без особена конкретика. Не би могло и да е иначе, тъй като по-голямата част от присъстващите бяха именно активисти на БСП, поканени в качеството си на представители на Българския антифашистки съюз.

Към края на първата част от русофилското събиране се появи един глас на истината, който наруши безличния характер на срещата, както и на личния политически комфорт на председателката – г-жа Шавел и Януари Вичев от БСП, който бе сред присъстващите. Думата бе взета от господин Стефан Стефанов, който постави на преден план един изключително актуален за днешния ден проблем и до голяма степен касаещ отношенията между България и Русия. Става дума за престъпното намерение на българския политически елит да похарчи над милиард долара за закупуването на остарелите в морално отношение и най-вероятно амортизирани бойни самолети – F-16. Стефанов остро разкритикува пасивната позиция на Социалистическата партия по отношение на признаването на Крим, продължаващия режим на антируски санкции и конкретно във връзка с недостойното според него изказване на бившия военен министър – Ангел Найденов, който нарекъл самолетите F16 "Мечта за България".

Този доблестен последовател на левицата най-искрено се възмути от "Аеродинамичното" поведение на собствената си партия – както той сам иронично и символично нарече. По отношение на конкретиката и символиката думите на Стефанов притежават изключително дълбок и проницателен смисъл. Аеродинамиката в този смисъл се вписва в темата за военните изтребители, но чисто метафорично тя символизира онези форми на телата във физиката, които притежават възможно най-малко съприкосновение с атмосферния въздух. С други думи казано авторът на тази гениална мисъл в своето изказване дойде да ни каже, че позицията на БСП по този въпрос бидейки аеродинамична в същност представлява движение по линията на най-малкото съпротивление. Да бъдем опозиция, но по възможност по малки и незначителни въпроси, а иначе по важни и наболели теми като аферата F-16 да се държи изцяло страната на силните на деня.

Въпреки остротата в изказването на господин Стефан Стефанов той изключително фино и интелигентно намекна за еврейския произход на госпожа Шавел, напомняйки й, че не е богоизбрана, а пред фактите би следвало даже и евреите да мълчат. Това се случи когато Стефанов чрез реторичен въпрос към председателката осветли публиката за отказа на Израел от това остаряло въоръжение, въпреки, че едва ли някой би се усъмнил в лоялността на еврейската държава към своя съюзник в лицето на САЩ.

Подобни смели изказвания пред публика, почти изцяло съставена от активисти на БСП, показва, че тази партия не притежава моралното право да получи управленски мандат от избирателите, защото през годините се доказа, че и русофилството, и пацифизма в нея са нищо повече от най-обикновена мимикрия. Лицемерно е да желаеш мирна година, след като бившия ти военен министър нарича изтребителя на световния агресор – "Мечта за България".

Недостойно е да афишираш себе си като русофил, а партията ти все още да се страхува да признае официално руската принадлежност на Крим и да изпрати делегация от ръководството си там.

Александър Атанасов - Варна
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Тони     Дата: 2019-01-13 05:47:45    
Няма нищо по хубаво от това да има мир

2. Потребител: муспи     Дата: 2019-10-26 16:56:15    
"Мирът е по лош от войната" - Достоевски, също така и сегашния ни опит на демокрацията.

3. Потребител: муспи     Дата: 2019-12-05 21:06:43    
Запазете си това - "едва ли някой би се усъмнил в лоялността на еврейската държава към своя съюзник САЩ". Достойно да разсмее и кретена Яхве (Йехова, Алах, Люцифер, Ваал и Настрадин Ходжа).