Прегледи: 5768 - Коментари: 4
171 Г ХРИСТО БОТЬОВ – РЕВОЛЮЦИЯТА Е В СЪЗНАНИЕТО

171 Г ХРИСТО БОТЬОВ – РЕВОЛЮЦИЯТА Е В СЪЗНАНИЕТО 171 Г ХРИСТО БОТЬОВ – РЕВОЛЮЦИЯТА Е В СЪЗНАНИЕТО

ВЕНЕЦ В ПАМЕТ НА ПОЕТА – РЕВОЛЮЦИОНЕР ОТ ИМЕТО НА АТАКА ВАРНА

На днешния ден се навършиха 171 г от рождението на гениалния български поет и революционер – Христо Ботьов Петков.

Това е една от малкото велики дати от националната ни история, която отбелязваме правилно, по Божията повеля или с други думи казано – по така наречения стар стил, който си е истинския календар на Православния български народ.По този повод от 11,00 община Варна проведе своя традиционен тържествен ритуал по отдаване на почит към националния герой, който едва на 28 г жертва себе си в името на свободата на майка България. Венци и цветя бяха положени от родолюбиви организации и граждани пред паметника на Ботьов във варненския приморски парк, а представителната рота на военноморските сили преминаха в тържествен марш.

Студеното време не попречи на членовете и симпатизантите на политическа партия АТАКА в морската столица традиционно с венец да отдадат своята дълбока признателност не само към личността на великия поет, но и към саможертвеното дело за освобождение на отечеството от петвековното турско робство. В днешния ден в присъствието на народния представител от Атака Николай Александров, председателя на варненската структура – Станислав Темелков, както и общинския съветник от ПП АТАКА – Добрин Иванов пожелаха на всички националисти, помнейки непреходността в националните и социални идеали на Ботьов да продължават да бъдат все така борбени и непоколебими в отстояването на българската кауза.

Непрестанният стремеж към знанието, истината и справедливостта представлява онзи мотор, който е в състояние да ни изведе от четвъртвековното либерално блато на мизерията, разрухата и самоунищожението – това е твърдото убеждение на патриотите от АТАКА в морската столица. По неповторим начин поета ни разкрива точността на тази непреходна максима с няколко свои крилати стиха: Когато Христо Ботьов се обръща към целокупния български народ с думите "Кажи ми, кажи, бедни народе, кой те в таз робска люлка люлее?" той недвусмислено отправя призив към него да поеме сам своите съдбини в ръцете си, чрез революция на първо място в съзнанието. Задавайки въпрос към нас геният на българската поезия в действителност ни провокира към знанието, което да постави началото на пътя към свободата ни. Отнасяйки великата мисъл на поета към наши дни тя идва да ни каже следното – за да се освободим, за да спечелим битката за България първо трябва сами да си отговорим, кой е поробителя ни? След това идва и призива към търсене и отстояване на справедливостта – "Добрия добро да струваш, лошия – с ножа по глава".

Въпреки лъжите, неправдите и предателствата партия "АТАКА" продължава да стои на своя пост в родния политически небосклон, защото оръжието на българските родолюбци е онова триединство на съзнанието завещано ни от Ботьов – знание, истина и справедливост. Автентичните националисти начело с Волен Сидеров вече 14-та година подред не спират да сочат с пръст поробителите на България, да просвещават нацията за истинските причини за всяка една несгода и да търсят социалната справедливост.

Сбъдването на тези светли идеали ще са възможни единствено ако отворим умовете си за тях и ден след ден ги отстояваме, променяйки на първо място самите себе си.

Александър Атанасов - Варна
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Преминаващ     Дата: 2019-01-07 11:05:38    
Атака стана най-големия предател на себе си.
Предателството на Атака към десетки хиляди нейни избиратели не може да се заличи с няколко патриотични приказки.

2. Потребител: Петър     Дата: 2019-01-08 19:27:44    
Ако не беше Атака, Бойко щеше да ни натресе Истанбулската джендърска конвенция.

3. Потребител: Трифон Николов     Дата: 2019-01-12 17:31:30    
Ако не беше БСП по-точно. Атака предаде собствените си избиратели.

4. Потребител: Стоян     Дата: 2019-01-13 13:02:54    
Нека да припомним фактите на Трифончо:

1.ГЕРБ бяха решили да приемат Истанбулската конвенция по заповед на Брюксел.

2.Сергей Станишев, като добър евреин подкрепи конвенцията в Европарламента.

3.Волен се срещна с Бойко и му заяви, че Атака няма да подкрепи джендърската лъжа. Обясни му, че ГЕРБ ще загуби изборите, ако легне на Брюксел за конвенцията.

4.Доган усети, че консервативният му електорат /90 % от целия/ е категорично против извратения документ. Доган след това каза на Нинова, че е сама.

5.Тогава дебелогъзата Нинова се усети, а и консервативният й електорат й подсказа да не прави глупости.

6.Междувременно Каракачанов отрече конвенцията, но Валери Далаверков се колебаеше под натиска на новите си "съюзници" - седерасти и костовисти. Но нямаше как да остане сам срещу Волен и Каракачанов.

7.А през цялото време, още преди дебелогъзата Нинова да чуе за конвенцията по Алфа разобличаваха джендърския текст.

Без Волен Нинова щеше да свали гащи на евроцоциалистите.

5. Потребител: муспи     Дата: 2019-03-29 22:38:43    
Има един лесен и хуманен начин да се реши окончателно еврейския въпрос, - подсетил ме е Ботев, а не Хитлер: Като се подложат на бой с тояги на голо пред телевизията, като за всеки удар получават по милион! Но хуманно - докато всеки каже - толкоз! - но никой няма да каже и това ще е края на сатанинското племе. Наистина, след продължителния бой ако някой все още продължава да хленчи, има и финален сценарий, - високоговорителите обявяват че МВФ е изчерпан и се преминава към левове! Жестока смърт за най устойчивите!