Прегледи: 14365 - Коментари: 4
2018 УСПЕШНА И ОТГОВОРНА ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАЦИОНАЛИЗЪМ

2018 УСПЕШНА И ОТГОВОРНА ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАЦИОНАЛИЗЪМ

АТАКА ИЗПЪЛНИ СВОЕТО В РАМКИТЕ НА ИЗБИРАТЕЛНАТА СИ ПОДКРЕПА

Отмина още една календарна година от мандата на коалиционния кабинет – "Борисов III" между ГЕРБ и "Обединени патриоти".

Въпреки трусовете във властта – социалното напрежение и ключовите министерски оставки, все пак правителството за добро или зло оцеля. През почти цялата година медиите у нас се занимаваха с дребните боричкания между лидерите в управляващото мнозинство, за да отвличат вниманието на обществото от основните болни за днешния ден теми – ръст на доходите, цени на горивата, енергийната обезпеченост на страната и жизнения стандарт на българина като цяло.

Протестите от последните месеци, в които се включиха всички по-големи градове в страната разкриха по категоричен начин истинския дневен ред на България. Гражданите напълно справедливо поискаха разрушаване на ценовите картели в търговията с основните горива на пазара, но в последствие исканията се разшириха достигайки до настояване за цялостна смяна на политическия модел на управление.

В крайна сметка недоволството до момента не успя да събори властта, но то само по себе си представлява своеобразен симптом за умиращата либерална система, която повече от четвърт век руши държавността ни, морала и обществото. Всичко, за което българските националисти пишеха, говориха и се бориха през годините, днес макар и с бавни темпове започва да се превръща в реалност не само у нас, но и в общоевропейски план. Старите елити си отиват, а фалшивите ценности на мултикултурализма, евроатлантизма и безгранично корумпираната либерална представителна демокрация вече не са водещ фактор в националните и международните политики на правителствата. Необходимо е да признаем, че за постигането на по-широк суверенитет в днешния глобален свят е нужно да бъдат спечелени още много тежки битки, но не трябва да подминаваме с лека ръка и постигнатото макар и малко до момента в тази насока.

Със своето скромно участие в управлението на страната политическа партия АТАКА в изминалата календарна година спомогна да се реализира една значително по-балансирана външна и вътрешна политика в полза на суверенитета, което бе немислимо в предходни управления, когато националистите и в частност – ПП АТАКА бяха радикално опозиционно острие. Изпращаме 2018 година с четири значими успеха за патриотите в полза на майка България, въпреки управлението на Борисов:

1.Още в първите месеци на отиващата си година, когато се разгоря дипломатическият скандал между Русия и Великобритания във връзка с инсценираното отравяне на двойния агент – Скрипал и неговата дъщеря – Юлия, България за първи път си позволи да вземе правилно и суверенно решение по възникналата криза. Бяхме сред малкото, които не отзовахме руски дипломати в угода на войнстващите русофобски елити в разрез с националните ни интереси.

2.Многострадалното ни отечество бе подложено на безпрецедентен финансов, информационен и политически натиск от страна на Брюксел и либералстващите кръгове в САЩ да приеме така наречената Истанбулска конвенция, която трябвало уж да защитава жените и хората в неравностойно положение от домашно насилие. В действителност обаче с този документ трябваше да бъдат узаконени всевъзможните сексуални извращения, които човек може и даже не би могъл да си представи с цел пълното разрушаване на обществото чрез унищожаването на неговата основна клетка – традиционното семейство. Българските патриоти бяха на своя пост и това пъклено дело не се състоя. На 27-ми юли – точно на светлата дата, в която отбелязахме 140 г от освобождението на Варна от турско иго, българският конституционен съд бе принуден от обединените усилия на всички родолюбиви граждани да отхвърли окончателно възможността за ратификацията на позорния документ от парламента. В тази връзка с активното съдействие на варненската структура на ПП АТАКА с председател – Станислав Темелков и общински съветник – Добрин Иванов бяха отстранени билбордове в морската столица агресивно пропагандиращи хомосексуални отношения.

3.Коалиция "Обединени патриоти" с движещата сила на ПП АТАКА не допуснаха България да вземе васално решение към Брюксел и по още един ключов въпрос: Борисов не посмя да се присъедини към гласуваните в Европейската комисия санкции срещу Унгария заради отказа й да приема на своя територия нелегалните ислямизирани имигранти. Това достойно решение се намира в пълно съответствие с управленските принципи на политическа партия АТАКА, която години наред води борба за отстояване Европа на отечествата с доминация на традиционните консервативни Християнски ценности в тях.

4.Последният месец от отиващата си година ще остане в историята с още една спечелена битка от патриотите в полза на Християнството. България се нареди рамо до рамо със суверенните страни, които на 10-ти декември отказаха да се присъединят към приетия в Мароко пакт на ООН за масовата имиграция. Ако страната ни беше подписала този документ щяха да ни принудят да приемем неограничен брой нелегални, които за броени години биха подменили изцяло етническия състав на населението по българските земи.

Колкото и да е неприятно за противниците на българския национализъм от всички посоки пред гореописаните факти и боговете мълчат. Истината е само една – нищо от това нямаше да се случи, ако патриотите и в частност Волен Сидеров в качеството му на председател на парламентарната група бяха в опозиция. Само с гръмките призиви от площадите за отхвърляне на колониалното робство България щеше да продължава да си тъпче на едно и също място в либералното блато, в което всеки разумен глас за балансирана политика в името на националния интерес звучеше като утопия.

В отминаващата година патриотите доказаха, че са в състояние да търсят и политическа отговорност от самите себе си, когато допуснат управленски грешки. Така например лидерът на политическа партия АТАКА – Волен Сидеров бе сред първите, които поиска незабавно оставката на коалиционния си партньор в Обединени патриоти – Валери Симеонов, когато си позволи да нанесе тежки и непростими обиди по адрес на българските деца с увреждания. Недопустимо е да наричаш себе си патриот и в същото време да насаждаш с брутален цинизъм ненавист към цели обществени групи от собствения си народ – в случая относно хората с увреждания. Ето защо оставката в крайна сметка бе правилен и логичен ход от страна на по-малкия, но ключов партньор в управлението на страната.

Има много какво да си пожелаем за новата година по отношение на качеството на живота ни тук – в България, но това е суровата действителност. Доходите плавно нарастват, но с темпове, които не могат да догонят инфлацията.

Ще трябва борба, но от все повече наши сънародници и обединени усилия.

Александър Атанасов - политолог
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Тони     Дата: 2019-01-04 23:35:15    
Най важна е чистотата

2. Потребител: Тони     Дата: 2019-03-09 23:10:17    
Убии го

3. Потребител: муспи     Дата: 2019-11-08 21:51:34    
Да уточним: Султана е чи$утско мекере, - да забием нож във всеки чи$ут! Защото с убиването на султана азиатските орди няма да останат без султан за отмъщението, а с избиването на всеки чи$ут, чи$утите ще намаляват и ако си гледаме добре работата ще свършат-

4. Потребител: Админ     Дата: 2020-02-08 17:04:04    
Ние не трием коментари, но не приемаме позицията от постинг № 3.