Прегледи: 8498 - Коментари: 2
Роман на Васил Гинев за ужасите на турското робство

Роман на Васил Гинев за ужасите на турското робство Роман на Васил Гинев за ужасите на турското робство

Отново бяхме преприятно /НЕ/изненадани.

На 25-ти т.м. във ФКЦ бе представянето на новия исторически роман на Васил Гинев - "Зорница". След книгите му за "Вълчан Войвода - Златният Бог на България", името му говори много на широката публика, която обича исторически романи, посветени на турското робство. Както и друг път съм писал, от книгите на Гинев капе кръв, БЪЛГАРСКА КРЪВ.

И тази история, случила и СЛУЧВАЛА се в страшните години на робството, която става някъде през XVII - XVIII век, разтърсва до дъното на душата. АКО СИ БЪЛГАРИН. Васко Гинев е съизмерим с такива автори като Антон Дончев, Вера Мутафчиева, Николай Хайтов и Иван Вазов. С неподражаем стил и изказ на повествованието романът разказва за една смела Българка, която не иска да се потурчи, жертва живота си за свободата, за да има Български Род и Родина.

В памет на тези моми и жени от село Беш Бунар /Пет Кладенеца/, на милионите жени и моми, загинали през КЪРВАВИТЕ ГОДИНИ НА ТУРСКОТО РОБСТВО, отстоявайки невероятния български морал. 100 български моми и жени, които са минали през ада на земята, преживели страшни мъки, неописуеми злодеяния и страдания, за да ни има нас сега.

В романа се радказва за пъклените планове на турската власт да унижощи Българско, като избие мъжкото население и "заплоди" с турско семе всички българки от 15 до 35 г. Но...

"За да тържествува злото е нужно само добрите хора да стоят безучастно."

Tекст и снимки: арх. Николай Ненов - зам.-гл. редактор на "RodinaBg.com"
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Гост     Дата: 2018-12-04 17:12:44    
Г-н Гинев е невероятен , романа се чете на един дъх. Историята е завладяваща , робството е показано в цялата му "ПРЕЛЕСТ".И борбата срещу поробителя е до последна капка кръв. Прав сте арх. Ненов от книгите на Г-н Гинев , наистина капе кръв ...Българска кръв !

2. Потребител: Петър     Дата: 2018-12-04 21:14:25    
Добър роман.