Прегледи: 6810 - Коментари: 4
ПРОМЯНАТА

ПРОМЯНАТА

ПРОМЯНАТА


В живота всичко се променя –
дори душата ти и ти
се втурваш в битката вседневна.
Сърцето иска да лети.


Напират гняв, лъжи, тревоги,
окапват чувства и мечти –
защо си тук и кой е Богът?
Сърцето трябва да лети.


И питаш се: Кога ще мога
да стигна вечни висоти,
когато знам, че в мен е Богът?
Духът ти може да лети.


Димитър КУНЕВ

10 ноември 2018

Потребител:


Коментар:

1. Потребител: муспи     Дата: 2018-12-23 23:04:58    
Археологическите разкопки в шзсраел са под пълна пара, защото идва зима със снегове и ледове, и ще се наложи да се мине на бюра, а евреите са народ от миньори и всякакви копачи, и не могат да стоят на паразитна работа. Изкопчийска бригада от румънци водена от екип Нобелови лауреати по това или онова, попаднаха на подземен тунел с релсов път! спускащ се надолу? В каква посока надолу Нобелистите разбраха като наляха малко уиски - не турско де, върху релсата и обърнаха внимание накъде тече. Понеже теста мина перфектно, веднага освободиха румънците и тръгнаха сами по нанадолнището. След голямо ходене забелязаха че въздуха става все по миризлив и труден за дишане. Помислиха за връщане, когато забелязаха нещо като простор, жалък де, в оскъдна светлина, и съвсем не им се видя банално че беше ултравиолетова. Видяха да стърчи нещо като връх на телевизионна кула, и на нещо като площадка имаше масичка с насядали около нея видимо началства, и явно наши. - Елате, елате приятели, - всичко разбраха по лъчезарните им усмивки и поеха назад. Но пътя ставаше все по труден, защото забелязаха че правят крачки за нагоре, а се движеха назад?! Обгърна ги лилаво сияние? - Ти кой си? - казаха ребром на Главния на групичката пиеща уиски. - Аман! Аз съм този дето съм, вашия бог яхве. Защо след като ви поканят се правите на важни? - Ще дойдем утре, сега трябва да ходим до изпълкома.
- Вижте Мои прасета, Аз съм на тази позиция цяла вечност, а от вашата гледна точка вечна вечност, и досега не съм видял евреин да излъжи евреин! - и пое да се ръкува. Те като на кино си подават ръцете, а той с нещо като механизъм на кондуктор във влак им щтракна в мускулчето между палеца и показалеца? - Чип. При опит да се изреже автоматично идвате тук без формалности.
Тръгват си вече наистина, пътя става лек. - За изсраел е винаги нанадолнище, - чуват благо зад себе си. - А защо на тази висока тераска? - казват още по благо. - За да е на по чист въздух - вече съвсем благо. То е като размяна на лъчезарни усмивки по телевизията. - Ама вие пиете турско уиски?! - изкикотиха се като сладури. - Тука стандарта е друг пасани, ще ви го докажа. Кажете Ми една кратка смешка, ама от две думи! - Франция шампион? - Хахахааа, скромно, в рамките на позволеното, - Яхве Бог! Демокрация прасета! - Христос евреин? - Хехехе, Аз обаче си оставам с Яхве Бог, над него - небе!2. Потребител: Админ     Дата: 2018-12-31 15:11:12    
Ние не трием коментари, но не приемаме позицията на постинг № 1.

3. Потребител: муспи     Дата: 2019-11-03 22:11:04    
Ние българите, сме Християни. Защо, по какво се разбира? Христос разделя и го знаем, а по версията на владеещите света обединява, за да може еврейския ред - всеки срещу всеки, да ся пласира като удобен фон на крилатия ориенталски популизъм - а Небето е за всички. Защо такъв пет хиляди годишен копнеж - за всички. Основен, базисен закон за диваците, всичките милиарди - от Мароко до Мексико и от Азербайджан до Южна Африка е Пособията - от социалните помощи до Федералния Резерв на САЩ, -узаконеното право да съществуват паразитно върху единствените правещи материални и интелектуални блага, белите. И още, за капак, - и имащи души и носещи Дух! С тези именно души се храни дявола яхве, с надеждата да захапи ако е възможно и Дух, като за илюзорната цел е подгонил най алчните от милиардите, да провеждат постоянно геноцид над белите, защото душите в страданието си се източват към него. Илюзорна, защото не вижда че не може да приеме това което не е от него - хапи, дъвчи, но нищо не влиза. А откъде му се е лепнало такова нещо на дявола исполин, решил да прави своя Вселена? Отговорът е върху муцуните на неговите последни бесове, азербайджано-тюркския хибрид, в ръцете на когото е положил своя свят. Те нямат каквото и да било усещане за съществуване, но им е вложено да виждат че белите съществуват, и също така им е пробутано да открият, че като мушат, бият, убиват тези привилегировани бели, реакцията им се пласти изгодно като форма на живот, която те веднага усвояват по закона на паразитизма. Йехова не знае какво е Небе, но отчуждението му, небесната прошка го активизира да напира за това от което се чувства несправедливо лишен, - точно както диваците смятат че Пособията им се полагат, както азербайджано-тюрките че бог им е дал света за да дадат на тези с души да разберат кое как е. Христос идва да раздели - тези от с душите дето са устояли на дългото изтезание в океана на милиардите, от милиардите.
Върху тази база богомилството е стъпило, докато католицизма се е спуснал до политика, до да се владеят масите, - ето сега Папата любезничи с изсраел както Бойко Б. с Брюксел. А протестантството, колкото и да се е появило в резултат на богомилството, във вечната отрова - за нас, за всички, е станало масово шоу заляло Запада, с главна цел - каква? не се и крие в царството на всички - парите. Парите за милиардите са единственото заслужаващо доверие свидетелство че се усвоява Светия Дух.
Христос оставя молитва, докато името си не е оставил, - "Отче наш", Още в началото казва - "...Който си на Небето". Това "Който" говори че имаме и друго Отче, поднебесно, и двете са ни Отчета, а разликата за нас е че един е на Небето, а другия не е. Другият е създателя на този свят, с грешните ни тела, и тези бели дето не са издържали ужаса на общежитието в Ада, заминават при милиардите в океана без души. Но има и отлитащи Нагоре, повикани - "не тези които искат, а на които е дадено". Заради тях е този илюзорен, холивудски свят, те го знаят и с усмивка скачат в Кладата. Благия, Истинския, Единствения - Красивия Бог ти отделя.

4. Потребител: муспи     Дата: 2019-11-21 03:40:33    
Оставете децата да дойдат при Мен, тяхно е царството небесно, ако не станете като тях няма... Но упорито се прескачат Христовите думи "защото техните ангели гледат в очите на Бога".
А децата носят огромното зло от загадъчния резервоар, още не попаднало в този свят на изпитания за да се намали, че има и случаи да изчезне - защото къде иначе ще се спуснат светлини от Небето. Детето носи този плътен егоизъм, съпоставим само с диаметрално противоположната чистота на светиите. Този нужен на нашия Ад продукт се излива в чудовищно изобилие - в океана на милиардите има само един постепенно изчезващ остров, елита на бялата раса. Той по отношение на другите бели, огромното мнозинство, се чувства както те в океана диваци. И все пак,