Прегледи: 5698 - Коментари: 2
ПРОМЯНАТА

ПРОМЯНАТА

ПРОМЯНАТА


В живота всичко се променя –
дори душата ти и ти
се втурваш в битката вседневна.
Сърцето иска да лети.


Напират гняв, лъжи, тревоги,
окапват чувства и мечти –
защо си тук и кой е Богът?
Сърцето трябва да лети.


И питаш се: Кога ще мога
да стигна вечни висоти,
когато знам, че в мен е Богът?
Духът ти може да лети.


Димитър КУНЕВ

10 ноември 2018

Потребител:


Коментар:

1. Потребител: муспи     Дата: 2018-12-23 23:04:58    
Археологическите разкопки в шзсраел са под пълна пара, защото идва зима със снегове и ледове, и ще се наложи да се мине на бюра, а евреите са народ от миньори и всякакви копачи, и не могат да стоят на паразитна работа. Изкопчийска бригада от румънци водена от екип Нобелови лауреати по това или онова, попаднаха на подземен тунел с релсов път! спускащ се надолу? В каква посока надолу Нобелистите разбраха като наляха малко уиски - не турско де, върху релсата и обърнаха внимание накъде тече. Понеже теста мина перфектно, веднага освободиха румънците и тръгнаха сами по нанадолнището. След голямо ходене забелязаха че въздуха става все по миризлив и труден за дишане. Помислиха за връщане, когато забелязаха нещо като простор, жалък де, в оскъдна светлина, и съвсем не им се видя банално че беше ултравиолетова. Видяха да стърчи нещо като връх на телевизионна кула, и на нещо като площадка имаше масичка с насядали около нея видимо началства, и явно наши. - Елате, елате приятели, - всичко разбраха по лъчезарните им усмивки и поеха назад. Но пътя ставаше все по труден, защото забелязаха че правят крачки за нагоре, а се движеха назад?! Обгърна ги лилаво сияние? - Ти кой си? - казаха ребром на Главния на групичката пиеща уиски. - Аман! Аз съм този дето съм, вашия бог яхве. Защо след като ви поканят се правите на важни? - Ще дойдем утре, сега трябва да ходим до изпълкома.
- Вижте Мои прасета, Аз съм на тази позиция цяла вечност, а от вашата гледна точка вечна вечност, и досега не съм видял евреин да излъжи евреин! - и пое да се ръкува. Те като на кино си подават ръцете, а той с нещо като механизъм на кондуктор във влак им щтракна в мускулчето между палеца и показалеца? - Чип. При опит да се изреже автоматично идвате тук без формалности.
Тръгват си вече наистина, пътя става лек. - За изсраел е винаги нанадолнище, - чуват благо зад себе си. - А защо на тази висока тераска? - казват още по благо. - За да е на по чист въздух - вече съвсем благо. То е като размяна на лъчезарни усмивки по телевизията. - Ама вие пиете турско уиски?! - изкикотиха се като сладури. - Тука стандарта е друг пасани, ще ви го докажа. Кажете Ми една кратка смешка, ама от две думи! - Франция шампион? - Хахахааа, скромно, в рамките на позволеното, - Яхве Бог! Демокрация прасета! - Христос евреин? - Хехехе, Аз обаче си оставам с Яхве Бог, над него - небе!2. Потребител: Админ     Дата: 2018-12-31 15:11:12    
Ние не трием коментари, но не приемаме позицията на постинг № 1.