Прегледи: 9262 - Коментари: 1
РУСКИТЕ избори в Донбас - зло за Запада

РУСКИТЕ избори в Донбас - зло за Запада

С разгром за западната политика и пропаганда завършиха изборите в руски Донбас.

Над три четвърти от имащите право на глас подкрепиха проруските листи и претенденти за глави на двете нови държави. При това всеки от кандидатите за водач или депутат в Народните съвети /де факто Парламенти/ обявяваше желание за присъединяване към Русия.

Руснаците след ужасните "западни" 90-те години 100 % проумяха, че тяхното спасение и добруване е единствено в защита и неизменна битка за Родината:

Леонид Пасечник и Денис Пушилин - победители на изборите в Донбас

12.11.2018

Денис Пушилин и Леонид Пасечник. Архивно фото
© РИА Новости / Стрингер

ЛУГАНСК, 12 ноември — РИА Новости.
Леонид Пасечник и Денис Пушилин извоюваха победи на изборите за глави на Луганската и Донецка народни републики /ЛНР и ДНР/, съобщиха от републиканските ЦИК.

При висока активност в ДНР /80,1 %/ и /77,2 %/ в ЛНР преминаха изборите за глави и депутати от републиките. Изпълняващият длъжността главата на ЛНР Пасечник има 68,3 %, уточни председателят на Луганската ЦИК Елена Кравченко. За Олег Коваль са гласували 16,55 % от избирателите, за Людмила Руснак — 5,9 %, за Наталия Сергун — 7,95 %, за недействительни са признати 1,3 % от бюлетините.

Водениото от Пасечник обществено движение "Мир на Луганшчина" лидира на изборите в парламента на ЛНР със 74,12 %. За "Луганския икономически съюз" са гласували 25,16 % от избирателите. Общо в Народния съвет влизат 50 депутати.

На изборите в Донецк за Денис Пушилин след 100 % обработени протоколи има 60,85 %, съобщи предсeдателката на ЦИК на ДНР Олга Позднякова. Роман Евстифеев събира 7,75 % от гласовете, Владимир Медведев – 6,5 %, Роман Храменков – 14,2 %, Елена Шишкина – 9,3 %.

Изборите в ДНР и ЛНР се състояха в 11 ноември на фона на продължаващите в Донбас по вина на Украйна /на Русия/, чети: по вина на Запада бойни действия. Праг на участие в изборите нямаше.

По оценка на наблюдателите, изборите са с абсолютно демократичен и открит характер. Киев заяви, че не признава изборите.

При това, както подчертаха от Кремъл, изборите в ДНР и ЛНР не са в противовес на Минските договорености.

От: РИА Новости

Превод: Димитър КУНЕВ – Български и Словянски
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: janeta Guenova     Дата: 2018-11-12 16:59:58    
Точно така! Юнаци! Братя наши! С вас сме и ние, мнозинството от българите! Честито и смело напред!