Прегледи: 8910 - Коментари: 3
НЕ СМЕ НЕРАЗУМНИ, НЕ СЕ СРАМИМ, ЧЕ СМЕ БЪЛГАРИ

НЕ СМЕ НЕРАЗУМНИ, НЕ СЕ СРАМИМ, ЧЕ СМЕ БЪЛГАРИ НЕ СМЕ НЕРАЗУМНИ, НЕ СЕ СРАМИМ, ЧЕ СМЕ БЪЛГАРИ

С ВЕНЕЦ НА ДЪЛБОКА ПРИЗНАТЕЛНОСТ АТАКА – ВАРНА ОТБЕЛЯЗА ДЕНЯ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ

Десетки членове и симпатизанти на варненската структура на политическа партия АТАКА се включиха в традиционното отбелязване на светлия български просветен празник – Деня на народните будители.

Това се случи днес от 10,00, в Приморския парк пред паметника на Св. Преподобни Отец Паисий. Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи празничен молебен в памет на всички български просветители и идеолози на българското национално възраждане дали облик на страната ни като държава на духа и словото. Венец пред делото на Паисий бе поднесен и от името на варненските патриоти от ПП АТАКА.

Националистите в морската столица отново припомниха, че този ден е празник на познанието, което ни прави свободни. Според тях достойнството ни като народ и националното осъзнаване се дължи именно на него. Неслучайно Паисиевата история започва с обръщението "О, неразумний, поради що се срамиш да се наречеш Българин". Тези думи идват да покажат, че срамът и нихилизмът виреят там, където отсъства разум, следователно и познание. В епоха на мрак и черно робство нашите просветители дойдоха, за да разкрият славното ни минало, чрез което да се осъзнаем като народ и да извоюваме правото си да си възстановим древната страна, която единствена в цяла Европа не е променяла името си от хилядолетия.

На ден като днешния е необходимо да знаем едно: след мрака винаги идва светлината, след разрухата ще дойде и съграждането. Това е закон Божий, доказан по категоричен начин както тогава, в онези векове на друговерски гнет, така и днес. След 4-вековна турска тирания се намериха светлите просветителски умове, които като феникс от пепелта ни възкресиха за нов живот. В наши дни ситуацията не е много по-различна. Близо 30 г многострадалното ни отечество буквално агонизира в либерален разврат и бездуховност, но въпреки това тук са нашите съвременни просветители и будители, които неуморно работят за превръщането на национализма и патриотизма в незаобиколим политически фактор.

Варненските националисти носят твърдата вяра в сърцата си, че новото национално възраждане вече не може да бъде спряно с никакви средства, а гласът на истината става все по незаглушим. Духът на Паисий, Софроний, Каравелов, Стефан Караджа, Ботьов, Левски и всички останали, които наричаме народни будители е жив днес и ще продължава да живее във вековете напред, докато има и един българин на тази земя;

Убедени са варненските атакисти в този празничен ден.

Александър Атанасов - Варна
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: муспи     Дата: 2018-11-14 23:03:40    
Ний то, и го решихме де. Ще се борим с брадви за правата си! Искаме бе, фъкани българи, да се възстанови боку, исторето ни име - цигани! То ни се най безкруполезно отнето от бъгарскио сеператизм - казано по научно, за да ни оскърби и забатачи по въпросот за 6те милиона свидне жертви! Да, ний сме ги дали тезе 6 милиона, а по некой изследваня са и 60, и си искаме Великите Пособия! - а не онуй чумаво племе де се пише демек адвокате и нобелови тарикате! Мойот пра-пра-пра-пра-прадядо узник на съвестта, сие казвал на родата - в лагеро бяхме се цигане, турци и всякакве третополови генерати, а евреи то си имаше само в надзирателите.

Аз съм циганче културно,
В край свободен аз живея -
Обичам тези планини със зеле
И китните катуни между тях!

Моя папа е ариец - индоевропеец,
Майка мий е от Околовръстното.
Ех майко юнашка, ех папа директор -
Циганче да се наричам
Първа радост е за мене!

С брадвата ще кълцам тез чифути,
Дръжката до дъно ще завра
В хола и смърдящ от аки -
Честа им ще отрежа с тенеке от бира
И положа цинично в този хол!

2. Потребител: муспи     Дата: 2018-11-22 02:17:42    
Другари решихме, - ако ще бъдем принудени на предсрочни избори, да излезем с Партийни лозунги:
- Под мъдрото ръководство на Мафията, към нови трудови победи!
- Народ и Мафия единни как нелзя лучше!
- Мафията това е Б.Безсребърника, а Б.Безсребърника е Мафията!
- Под знамето, червеното, напред на нож, кафа сефтим! Сиктир, да €$ем смело, нашето народно дело!
- Б.Б каза, че там където трябва виждат че не е допуснал в поверената му територийка и платоническо отричане на холокоста!
- Слава, вечна слава на Генералния секретар, отстоял ценностите на Демокрацията.
- Мир, труд и трудова Мафия!
- Мафио наша свободна, Мафио наша здравей - ний идем бодри мафиози, народни верни синове!
- Наш учител ни е Ботев, а Султана ни е Вожд! Сутрин обед вечер юдаизъм - здрав и бодър сатанизъм!
Султан Настрадин Натаняху.3. Потребител: Админ     Дата: 2018-12-03 09:22:30    
Ние не трием постинги, но не прриемаме позицията на постинг № 1.