Прегледи: 10130 - Коментари: 0
ПОВИШИХА с 24 % цените на газа в Украйна + реакции

ПОВИШИХА с 24 % цените на газа в Украйна + реакции

След фашисткия преврат през 2014 г в Украйна /на Русия/ населението живее от зле по-зле.

Не говорим за доносите, гоненията по политически причини и преследването на свободната преса, а за ежедневния битов живот на украинците. Наистина Украйна /на Русия/ се превърна в беден крайник, който Европа и Западът подритват и използват за пушечно месо и циничен грабеж. То и ние българите сме роби на западните банки и корпорации, но поне засега не сме пушечно месо, но кой знае?

Сегашното повишаване на цената на газа с 24 % е едно от изискванията за поредния транш на Международния валутен фонд, за да отпусне нов транш от $ 3,9 млрд, който с лихвите ще бъде над 4,5 млрд ЗА ВРЪЩАНЕ от излъгания украински народ.

Украинците реагираха остро на повишаването на цените на газа

Жителите на Украйна /на Русия/ остро разкритикуваха в социалните мрежи властите на страната за повишаването на цените за газ.

Мнозина отбелязват, че новите мерки се отразяват неблагоприятно на обикновените украинци, а не на олигарсите и чиновниците. „Аз съм патриот и аз обичам своята страна, но не разбирам защо прокурорите, съдиите, олигарсите живеят като в приказка, а вие просто угнетявяте и така нещастния народ?“ – задава въпрос Paweł Bewch

Защо основният товар по дълга винаги се пада на най-бедния слой на населението?“ – пита Анна Ворончук. „Олигарсите да се поизтърсят, нека с дълговете на Украйна да се разплащат те. Поокрадоха украинците“ – пише Сергей Бессараб /Бел.РодБг – Очевидно от български произход./ под видеообръщението на премиера на Украйна /на Русия/ Владимир Гройсман, който обясни „елегантно“ повишението на тарифите.

„Заради тази власт народът стана толкова беззащитен. Върнете всички офшори и откраднатите милиарди, които са сега във властниците в бюджета и това ще бъде най-добрият компромис с Международния валутен фонд /МВФ/. А не да има повишаване на тарифите за населението“ – отбелязва Светлана Ивашченко.

На 19 октомври в Украйна /на Русия/ повишиха цените за газ за населението с 23,5 %. Новите тарифи се задействат от 01 ноември. Сега 1000 куб м синьо гориво ще струва за украинците 8500 гривни /малко повече от $ 300/. Бел.РодБг: При средна заплата на украинец под $ 350.

Повишаването на цените за газ е едно от изискванията на МВФ за предоставяне на Украйна /на Русия/ на нови кредити. Европа изисква да се повдигнат тарифите с 30 – 60 %. МВФ оказва финансова помощ /чети: ограбва с лихви/ на Киев от 2015. За това време Украйна /на Русия/ е получила от него $ 8,7 млрд. В петък фондът реши да отдели за републиката още $ 3,9 млрд.

Самите украински власти отбелязват, че да изплащат дълга нямат с какво и държавният дълг вече надвишава $ 77 млрд.

Превод: Димитър КУНЕВ – Български и Словянски

Публикувано: 20.10.
От: social.iz.ru
Потребител:


Коментар: