Прегледи: 10291 - Коментари: 0
ИСТОРИЧЕСКИ мах на Московската фондова борса

ИСТОРИЧЕСКИ мах на Московската фондова борса

СОРОСОИДИТЕ български и неофити /новопокръстените прозападняци/ постоянно обявяват пълната, окончателната, фаталната, финалната "катастрофа и фалит" на руската икономика.

Постоянно се коментират унищожителните за икономиката на Москва санкции, които ето-ето сразиха Путин, руснаците как умират от глад и как Русия пада на колене, къде ти на колене – направо възнак на горката руска земя. А то се оказва, че руските фирми стават все по-мощни и по-богати, Русия е световен № 1 в производството и износ на зърно, даже анализи на западни икономисти показват, че санкциите помагат на руските корпорации.

Долната статия доказва с числа успехите на Русия в икономиката:

Индексът на Московската фондова борса обнови пореден исторически максимум

Снимка: © РИА Новости / Григорий Сысоев

МОСКВА, 1 окт — РИА Новости.
Руският пазар на акциите уверено расте, индексът на Московската фондова борса обнови исторически мах.

Към 10,10 московско време днес в понеделник 01.10.18 /Бел.РодБг – В момента то съвпада с българското./ показател на ръста е + 0,65 % - до 2391,43 пункта /вече е бил до 2492,84 пункта – нов исторически мах/, РТС /вторият показател за руските "борсови" фирми/ - с ръст + 0,34 % до 1196,14 пункта. Предният исторически мах на равнище 2475,36 пункта индексът на Московската фондова борса достигна в петък.

Индексът на Московската фондова борса – това е обобщеният фондов показател на ликвидните акции на петдесетте най-големи компании, които оформят руската икономика. Техният списък се обновява на всяко четиримесечие.

Този показател се формира в режим на реално време и отразява текущата капитализация на основните играчи на пазара, като следствие – помага да се определи скоростта и посоката на движение на котировките.

Превод: Димитър КУНЕВ – Български и Словянски
Потребител:


Коментар: