Прегледи: 10337 - Коментари: 0
РАЗБИ се найнай-свръхсвръхмодерният САЩ-F-35B

РАЗБИ се найнай-свръхсвръхмодерният САЩ-F-35B

Снимка: РодинаБг.ком

В САЩ се е разбил изтребител F-35B, който се определя от американските военни като "свръхизтребител".

Способен е на вертикално излитане и кацане, като тъкмо при такъв тип кацане се смята, че е катастрофирал. Програмата по проектирането и създаването на това оръжие е според източници $ 140 млрд – два пъти годишният военен бюджет на Русия.

Това "произшествие" дава нагледна представа защо с 10 пъти по-малък годишен военен бюджет от Вашингтон, Москва доминира в модерното въоръжаване на армията си:

МОСКВА, 29 сеп — РИА Новости.

ВИДЕОЗАПИС от предполагаемото място на катастрофата на най-новия изтребител от пето поколение F-35B в щата Южна Каролина се появи в социалните мрежи.

Записът е публикуван в Twitter-аккаунта Breaking Aviation News, който е специализиран в авиационната тематика. Снимането е правено от противоположния бряг на водоема, до който е станал инцидентът. Над земята се издигат черни кълба от дим, в коментарите към видеозаписа се твърди, че сцената е записана час след катастрофата:

Breaking Aviation News
@breakingavnews
The scene one hour after a military plane crash five miles outside the Marine Corps Air Station in Beaufort. According to several news reports, the crash involved an F-35B http://breakingavnews.com/2018/09/28/military-plane-type-currently-unknown-crashes-near-marine-corps-air-station-beaufort-south-carolina/ …

По-рано бе съобщено, че примерно в 11,45 сутринта /18,45 бълг.време/ в петък по време на тренировъчен полет в щата Южна Каролина става катастрофа с най-новия изтребител от пето поколение F-35B. Летецът се е спасил, като е катапултирал.

Засега няма сведения за други пострадали.

Превод: Димитър КУНЕВ - Български и Словянски
Потребител:


Коментар: