Прегледи: 11687 - Коментари: 0
СЕКСИСТКАТА Серина обвини бял съдия

СЕКСИСТКАТА Серина обвини бял съдия

09.09.2018 От: Василий Конов / Р-Спорт

За скандала във финала на САЩ-откритото, където Сирена Уилямс обвини съдията в сексизъм и го направи така, че няма да г се забрави скоро

"Легендата" /чети: натъпканата с "особени" вещества/ Сирена Уилямс устрои отвратително представление във финала на Откритото на САЩ. Като напълно губеше от японката Наоми Осака /впрочем афроазиатка, а не бяла японка/, афроамериканката получи наказание от главния съдия на срещата и просто изпадна в груба ярост и няколко минути обиждаше и вулгарно оскърбяваше испанеца рефера Карлос Рамос.

Вместо да признае доблестно и кавалерски превъзходството на японката, с наглото си поведение тя премина всякакви норми на възпитание. Това не й се случва за първи път на кортовете на Ню Йорк, преди години тя отново се прояви с грубости – вербални и не само, за което бе получила от ВТА глоба от $ 80 000.

Аз /Бел.РодБг – На автора Конов./ гледах и не вярвах на очите си. Уилямс не само н направи забележка на съдията, с чието решение тя не се съгласи, но натискаше, изискваше и заплашваше. Рамос бе хладнокръвен и спокойно изслуша целия този "водопад" на "обидената" жена.

Сирена бе обладана от най-буйна истерика на границата на нервния срив: "Вие оскърбявате моя характер, аз изисквам извинение. Вие сте лъжец. /Бел.РодБг – Всъщност бе ясно коя е лъжкинята и "артистката"./ Вие никога, никога, никога повече и крачка няма да направите на корта да съдите среща, където аз ще играя. Извинете ми се! Извинете се! Кажете ми, че се извинявате! Вие откраднахте от мене точка, така че вие сте крадец."

Вместо извинения Уилямс чу от Рамос, че тя го е оскърбила, той я наказа с цял гейм за verbal abuse по отношение към съдията и резултатът във втория сет /Бел.РодБг – Първият сет японката спечели с категоричното 6:2./ стана 5:3 в полза на Осака. След това самозабравилата се афроамериканка продължи с изверженията си:

"Аз видях как мъжете наричат други съдии с различни думи. Аз се боря за правата и равенството на жените. Това, че той отне от мене гейм за думата "грабител", ме застави да почувствам, че това е сексизъм. Той никога не би взел гейм на мъж за думата "грабител".

Ако Световната федерация по тенис не накаже свръхкатегорично американката, рискуваме да виждаме на корта вече не словесни потоци, а саморазправа.

Превод: Димитър КУНЕВ – Български и Словянски
Потребител:


Коментар: