Прегледи: 11117 - Коментари: 0
ЛИМУЗИНАТА на Путин е по-добра от Тръмповата

ЛИМУЗИНАТА на Путин е по-добра от Тръмповата ЛИМУЗИНАТА на Путин е по-добра от Тръмповата

Русия все повече замества технологичните западни стоки.

При това създава продукти, които не само са равнопоставени на водещите корпорации, но и превъзхождащи чуждите модели. Разбира се, използват се постиженията на руската военна наука, която е доказвала нееднократно, че превъзхожда тази на НАТО.

Долната статия е за лимузината "Аурус" от проекта "Кортеж", която за разлика от западните бронирани автомобили ще се произвежда серийно:

Мантуров разказа за преимуществата на лимузината на Путин пред кадилака на Тръмп
29.08.2018

На горната снимка: Лимузината от проекта "Кортеж" по време на срещата на Президента на Русия Владимир Путин с Доналд Тръмп на летището "Вантаа" в Хелзинки, 16 юли 2018
© РИА Новости / Михаил Метцель

На долната снимка: Автомобилът Aurus от кортежа на президента на РФ пред Кремъл
© РИА Новости / Сергей Гунеев

МОСКВА, 29 авг — РИА Новости.

Лимузината "Aurus" за Владимир Путин превъзхожда кадилака на президента на САЩ Доналд Тръмп по няколко показателя, разказа в интервю на РИА Новости главата на Министерството на промишлената търговия Денис Мантуров.

"И тук ние ги надминахме" – усмихва се Мантуров в отговор на реплика на кореспондента на РИА Новости, че даже самите американци казват, че лимузината на руския лидер е по-голяма и по-голяма от кадилака на президента на ФАЩ. Тръмп сега се вози на Cadillac One по прякор "Звярът" /The Beast/, преминал към него от 44-ия президент Барак Обама. Обаче американският концерн General Motors работи над създаването на нов автомобил № 1 за американския лидер.

Лимузината на Путин е не само по-голяма от кадилака на Тръмп, но и просто е по-добра. А освен това тя ще се продава във всякакъв цвят, даже Tiffany. Да повярваме на думата на Мантуров.

"Знаете ли в какво е принципната разлика на нашия "Aurus" и американския кадилак? В САЩ това не е серийна кола, тя е направена на основата на тежка платформа, а у нас е сериен модел. Т.е ние изначално сме направили проекта като серийна бронирана кола" – отбеляза министърът.

"А когато се хващат за този същия "Мерцедес", той, разбира се, е много естетичен, красив автомобил, но при това изначално се залага като лек и затова той става вече не серийна кола. А при нас това е серия. И пропорциите, особено външните, изглеждат по-естетично" – поясни Мантуров.

Той също отбеляза, че Путин, като избираше за себе си автомобила "Aurus", не помоли за допълнителни детайли. "Ако говорим за президента, то той към нас е въобще много демократичен. И да, извинете, на финтифлюшките по-малко от всичко обръща внимание" – добави министърът.

Проектът "Кортеж" е семейство автомобили класа лукс за първите лица на държавата, които включват лимузина, седан, миниван и труднопроходима кола /той ще излезе през следв.г/ на единна модулна платформа. В свободна продажба колите от семейство „Кортеж“ ще се появят под името "Aurus" в началото на 2019. Тяхната ориентировъчна цена започва от 10 мил рубли /около $ 150000/.

На 7 май, 2 дни преди Деня на Победата, Путин пристигна на инагурацията на лимузина от серията "Кортеж". Той го използва за придвижване в Москва, а също по време на визитата през юли в Хелзинки, където се срещна с Тръмп. Двигателят на колата е двутурбинен с обем от 4,4 л с мощност 598 конски сили, създаден е по идея и разработка на студенти от Санкт-Петербургския технически университет.

Колата и всички части и компректи са произведени в Русия.

Превод: Димитър КУНЕВ – Български и Словянски
Потребител:


Коментар: