Прегледи: 12585 - Коментари: 0
РУСИТЕ на плаж в Крим, не в Гръцко и Българско

РУСИТЕ на плаж в Крим, не в Гръцко и Българско РУСИТЕ на плаж в Крим, не в Гръцко и Българско

НЕМАЛКА част от причините русите да не тръгват на курорт в Гръцко, в по-малка степен и в Българско, са политически.

При над 76 % подкрепа за политиката на Путин, явно е, че лошите изкази на български политически дейци прогонват част от руските летуващи. Тук особено се отличават Валери Симеонов /заради когото над 50 % от млади хора от Австрия, Германия, Скандинавия, Англия ги няма/ и Цветан Цветанов, които няма да допринесат за повече пари по летните ни курорти. А за Гръцко спадът е още по-голям.

А при модернизирането на кримските курорти с басейни и луксозно обслужване, нека Европейският съюз ни доведе туристи, да – ама не:

В Крим разказват за небивал туристически бум

На снимката: Почиващите на плажа на курортното селище Симеиз в Крим © РИА Новости / Алексей Мальгавко

КОКТЕБЕЛЬ, Крим, 27 авг — РИА Новости, Максим Грознов

Няколко са причините за бума т.г на сезона в руски Крим:
1.Кримският мост от Кубан до полуострова
2.Новото летище в Симферопол
3.Джаз фестивала в Коктебел - Koktebel Jazz Party – 2018
4.Осигуряването с ток и вода, при предишните жалки опити на Украйна /на Русия/ да вгорчи живота в Крим

Крим в сегашния отиващ си курортен сезон преживява небивал туристически бум. Експертите го свързват с откриването на новото летище в Симферопол и пътната част на Кримския мост.

В предишните години кримските собственици на мини-хотели и кафенета в качество на резултат на поредния туристически сезон бе популярна фразата "Сезон никакъв". Тя стана крилата, част от вътрешнокорпоративния хумор на субектите от дребния бизнес и даже прескочи на фанелките с изображенията на Владимир Путин и надписите "Крим е наш".

"През тази година луд наплив на туристи. Хората си тръгват, веднага стаята се заема от други. Прострените постилки не могат да изсъхнат. Какъв там "никакъв" сезон, о-хо-хо!" – споделя впечатленията си собственик на мини-хотел в Коктебел.

Феодосия, Судак, Новият свят, Морское и нататък до Алуща усвояват безкрайния поток на туристи това лято. И преди са идвали чужденци /Бел.РодБг – Извън републиките на СССР./, но сега са тройно повече. За съжаление условията не навсякъде са добри, но в много мини-хотели има не по-лошо обслужване откълкото в Турция и Гърция. По-добро е очевидно качеството на храната.

Проблемите са малкото яхти, велосипедни алеи, недостатъчното басейни, за разлика от луксозните и повечето хотели в Българско. Главата на Крим Сергей Аксьонов отбеляза, че в Коктебел и другите курорти пристъпват към строителството на басейни, което е основна разлика с курортите в други страни.

Ефектът на Кримския мост
За една седмица /от 14 до 20 август/ в Крим са влезли 98 хил автомобила,отпътували са 111 хил. Мостът става основна причина за ръста на туристите на полуострова. По данни на парламентарния комитет по туризъм от датата на откриването на 15 май т.г в региона са влезли с автомобили над 3 мил.

Още един ефект е, че по-слабо посетените райони на югоизтока на Крим вече се радват на сериозно присъствие.

Превод: Димитър КУНЕВ – Български и Словянски
Потребител:


Коментар: