Прегледи: 13728 - Коментари: 0
ДОБРА новина: Умря болният сенатор Джон Маккейн

ДОБРА новина: Умря болният сенатор Джон Маккейн

Днес президентът Доналд Тръмп нареди знамето на Белия дом да се свали наполовина в памет на починалия вчера /Бел.РодБг – днес/ сенатор Джон Маккейн.

Човекът, който е убил като пилот стотици цивилни виетнамци, не се е разкаял за делата си. Напротив, гордеел се е с военните си "подвизи".

Умира от тежка форма на рак на мозъка, а много хора по света въздъхват с облекчение.

УМРЯ сенатор Джон Маккейн

ВАШИНГТОН, 26 авг — РИА Новости:
Снимка: Интерфакс.ру

Американският сенатор Джон Маккейн почина на възраст 81 г, се казва в заявление от неговия офис.

Маккейн в протежение на години се бореше с агресивна форма на рак на мозъка. В петък роднините на сенатора обявиха, че той се отказва от лечение заради необратимо развитие на болестта, като практически е загубил шанс за оздравяване.

Маккейн нарече преговорите на Трамп и Путин "трагическа грешка". Съболезнования във връзка с кончината на Маккейн изразиха президентът на САЩ Доналд Тръмп /знамето на Белия дом е спуснато наполовина/ и бившият Барак Обама, а също и главата на Пентагона Джеймс Матис.

Биографията на Маккейн
Джон Маккейн, син и внук на известни адмирали, се ражда в Панама на военна база на 19 август 1936 г. Той завършва школа за военни пилоти и от началото на войната във Виетнам се отправя там като доброволец. През октомври 1967 г самолетът на Маккейн е поразен от съветска ракета над Ханой. На пилота са счупени двете ръце и крак, попада в затвор за военнопленници, въпреки че трябва да бъде съден за военни престъпления срещу цивилни граждани.

Маккейн беше активен противник на външната и вътрешната политика на президента Доналд Тръмп. Сенаторът също нееднократно се изказваше критически в адрес на Русия и се застъпваше за ожесточаване на санкциите против Москва.

С две думи – умря заклет русофоб и противник на мира по света.

Превод: Димитър КУНЕВ – Български и Словянски
Потребител:


Коментар: