Прегледи: 11396 - Коментари: 0
С евтини оръжия Русия унищожава субмарините на САЩ

С евтини оръжия Русия унищожава субмарините на САЩ

НА ЗАПАД, а и нашите плиткоумни западноблизци /Бел.РодБг – Тази дума произхожда от средновековната "блюдолизци" – това са били слуги и боляри, които са облизвали с езиците си блюдата на царя или болярите, тъй като тогава е нямало съвременните перилни препарати или е нямало достатъчно количество вода./ им е вселенски чудно как при 10 пъти по-малък бюджет от американския, който достигна-надмина $ 800 млрд, руските военни учени и конструктори създават не само равностойни, но и превъзхождащи въоръженията на САЩ.

След включването в състава на руската армия на суперракетите "Кинжал" и "Авангард", които с 20-кратна по-голяма свръхзвукова скорост преодоляват трилионнодоларовата система ПРО, сега руските специалисти създават противоподводнични бомби, които достигат американските субмарини на каквато и да е тяхна възможна дълбочина. И отново – трилионнодоларовата цена на САЩ-подводниците се сразяват не от 10 пъти по-евтини, а от около 1000 пъти по-евтини бомби, които заедно с управляващите и търсещите системи и кораби струват около 15 – 20 пъти по-малко от американските "свръх"подводници.

При това изпитанията са доказали трикратно по-голямата ефективност на новите руски бомби:

В РУСИЯ разработват ново поколение оръжие против подводници

Снимка: CC BY 2.0 / k.steudel / Submarine

МОСКВА, 22 авг — РИА Новости.

В Русия работят над създаването на ново оръжие против подводни лодки, съобщи за РИА Новости генералният директор на концерна "ТЕХМАШ" Владимир Лепин.

"Води се разработка на ново образци на оръжие против подводни лодки, които по своите характеристики превъзхождат авиационната бомба "Загон-2Э" – уточни той. "Загон-2" /Превод на РодБг от руски: "Загон" означава "стигащ те, хващащ те"./ е предназначена за поразяване на подводници, които се намират на перископно и подводно /до дълбочина 600 м + Бел.РодБг – Най-дълбокото потапяне на американските подводници не превишава 550 м./ положение, както и на подводници, „лежащи“ на дъното в плитководни и дълбоководни районите на океаните и моретата.

Далечината на откриването на целта е до 450 м. На разработващите се удаде да увеличат ефективността на пораженията на "Загон-2Э" в сравнение с предшественицата "Загон-1" почти три пъти.

При това трикратно се понижи цената на изпълнението на бойната задача.

Превод: Димитър КУНЕВ – Български и Словянски
Потребител:


Коментар: