Прегледи: 11850 - Коментари: 2
НИКОЙ ОСВЕН АТАКА НЕ ДЪРЖИ НА БЪЛГАРО-РУСКИТЕ ОТНОШЕНИЯ

НИКОЙ ОСВЕН АТАКА НЕ ДЪРЖИ НА БЪЛГАРО-РУСКИТЕ ОТНОШЕНИЯ

РУСКА МЕДИЯ РАЗОЧАРОВАНА ОТ БСП, КОЯТО ЗАГЪРБИ ПРИЯТЕЛСТВОТО НИ С РУСИЯ

На снимката на РодинаБг.ком: Екипът на тв Русия - Култура и общинският съветник от Атака Варна Добрин Иванов - вторият отдясно наляво

Репортери на руския телевизионен канал "Россия - культура" гостуват на Варна, където са в процес на изготвянето на кратък 26-минутен документален филм посветен на днешното българско отношение към руския народ и държава.

За най-голямо съжаление никой от основните политически фактори в морската столица не е проявил интерес към присъствието на чуждестранната медия, с изключение на варненската структура на политическа партия АТАКА заедно с русофилски настроени неправителствени културни организации. Пред репортерите на руския ТВ канал за култура интервю дава варненският общински съветник от политическа партия АТАКА – Добрин Иванов във връзка с подаден от него сигнал преди 4 месеца за поругания паметник на Българо-съветската и Българо-руската дружба.

Той запозна подробно руските гости със ситуацията от тогава, когато единствено варненската структура на патриотите, оглавявана от председателя – Станислав Темелков публикува в социалната мрежа и в своите партийни медии видео и снимки показващи извършения вандалски акт. Заедно с тях АТАКА" Варна излезе с апел към местната власт да се погрижи за отстраняване на щетите и търсене на административно-наказателна отговорност от виновните лица.

Руските репортери с огромно огорчение споделиха, че становище по този казус са потърсили и от най-голямата опозиционна група в общинския съвет на Варна, тази – на БСП. Установен е бил контакт единствено с отговарящи за връзки с обществеността, но никой от партията столетница, биеща се в гърдите за русофилска не е благоволил да се срещне с екипа на културния ТВ канал от Русия.

По този повод репортерите изразиха твърдата си решимост да сглобят късометражен филм, в който да запознаят руската публика с особеностите на българския политически живот и най-вече с това – коя от парламентарно представените сили у нас все още продължава да настоява за тесни и приятелски взаимоотношения между нашите две страни. За целта екипът в последствие посети варненския централен клуб на политическа партия АТАКА, в който засне видео покритие с кадри от дейността на местните активисти в непринудена атмосфера.

В неформален разговор с гостите от братската нам Православна страна варненският общински председател на националистите – г-н Темелков разкри пред руските репортери логичната политическа закономерност за това – единствена АТАКА да продължава да държи за съхраняване и засилване на културните, политическите и икономическите връзки между българския и руския народ. Той подчерта, че в рамките на Европейския съюз партията е част от семейството на консерваторите, които в днешния динамично променящ се европейски свят са в по-голямата си част националистически и считат, че мястото на стария континент е в така нареченото евразийско геополитическо пространство.

В хода на свободните разговори в партийния клуб точно по този повод активисти припомниха историческия факт, че веднага след освобождението ни от турско робство, когато в младата Българска държава се налага класическата за онова време двупартийна система не кой да е друг, а именно консерваторите заемат русофилска позиция. В тази връзка АТАКА се явява символ на постепенното завръщане на българската политическа система към нейните автентични корени, необременени от фалшивите идеологеми на болшевизма.

Духовната спойка между нашите два народа е многовековна, а онези 70 години на държавен капитализъм са само един нищожен миг от общата ни история. Ето защо нашите руски приятели не бива да се чудят защо така наречената левица в България вече не се интересува от нашата руска освободителка от петвековното турско робство. Съветският строй отдавна е в историята и за това погледа на БСП вече е в друга посока.

След като отношенията ни се основават на общата вяра и писменост, може би е крайно време нашите руски приятели веднъж за винаги да разберат, че няма как една партия, която отрича съществуването на Спасителя Господ Бог, да продължава да държи на вечната дружба между народите на България и Русия.

Александър Атанасов - Варна
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Тони     Дата: 2018-08-15 07:04:17    
Все пак не е хубаво да се рушат паметници

2. Потребител: Тони     Дата: 2018-08-15 07:04:49    
Все пак не е хубаво да се рушат паметници