Прегледи: 8333 - Коментари: 0
ПРОГРАМА за Празника на Варна, 15 август

ПРОГРАМА за Празника на Варна, 15 август ПРОГРАМА за Празника на Варна, 15 август

15 август, Успение Богородично или както народът казва "Голяма Богородица" е официалният празник на града и Община Варна:

Снимки: РодинаБг.ком

Събитията са организирани от Община Варна със съдействието на Военноморските сили и Варненската и Великопреславска митрополия.

Точно в 09,00 ще започне тържествената архиерейска Света литургия в Катедралния храм "Св Успение Богородично".

В 10,30 ще бъде тържествено издигнат флагът на града, след което ще започне литийното шествие с чудотворната икона на Света Богородица.

За децата на сцена "Раковина" в Морската градина от 10,30 е предвиден спектакълът "Джобни чародейства" на Мануела Саркисян.

В 11,30 ще се открие специално ателие за изработване на кукли, с водещ Мария Банова, а от 19,00 следват забавни минути с Богдан Томов и децата на Варна.

За любителите на народната музика от 17,30, също на сцена "Раковина", ще свири гайдарският оркестър "Диньо Маринов" при Народно читалище "Васил Левски 1945".

От 20,00 е традиционният концерт на площад "Независимост" със солисти и оркестър на Държавната опера, под диригентството на Мартин Пантелеев.

В 20,00 в Летния театър ще започне церемонията по връчване на почетни звания и отличия на Община Варна, след което програмата ще продължи с концерт на Михаил и Кристина Белчеви и фолклорните ансамбли "Варна" и "Тракия" – Пловдив.

21,00 е началният част на концерта в свободната зона на пристанището. В него ще се включат музикалното поп дуо "Моранди" от Румъния, Славин Славчев и групата Julian’s Laughter, Атанас Колев, Папи Ханс, Виктория Георгиева, 100 кила, Дийп зон прожект и Орлин Павлов.

Около 23,20 ще започнат празничните илюминации.

В програмата още:
12 – 15 август - XVIII международна ветроходна регата "Кор Кароли"
15 август – 19,00 - награждаване на победителите, Пристанище Варна – свободна зона
13 – 14 август - пред Община Варна - "Варна – от древността до днес" – най-дългата рисунка, посветена на града - хепънинг с художниците Николай Русев, Димитър Щерев и Димитър Русев
15 август, 16,00 – Народно читалище "Варненски будители 1926" - IV международен шахматен турнир за Купата на Община Варна, 20 ч. - награждаване на победителите
22,00 - Вход на Морската градина /Слънчевия часовник/ - празничен крос "Пътят на светлината"
[b][/b]
Потребител:


Коментар: