Прегледи: 7911 - Коментари: 0
СКУЧЕН празник на Военноморския ни флот във Варна

СКУЧЕН празник на Военноморския ни флот във Варна  СКУЧЕН празник на Военноморския ни флот във Варна

НИТО премиерът Бойко Борисов, нито министърът на отбраната Красимир Каракачанов бяха на Празника на Военния ни флот /сигурно заради обезкълвения ни и остарял заради европейското ни и натовско членство флот/, който по традиция се провежда през втората неделя на август във Варна.

Днес бе кулминацията на серията от тържествени събития по повод Деня на Военноморския флот във Варна, които започнаха на 05 август. За съжаление репортерът на РодинаБг.ком едва се добра до официалните лица, начело с президента и Главнокомандващ на армията ни Румен Радев - твърде мощна бе охраната му.

Варненци препълниха пространствата около Морската гара, за да видят ритуала по тържественото вдигане на флаговете на военните кораби и присвояването на първо офицерско звание на моряци випускници от ВВМУ "Никола Йонков Вапцаров". Празникът започна в 09,00 сутринта под жарките лъчи на слънцето. Официалните гости и стотици варненци имаха възможност да разгледат плавателните съдове на военния ни флот и да наблюдават демонстрации на екипажите на военните плавателни съдове.

Сред специалните акценти по повод Деня на ВМС бе откриването на паметна плоча от еврейската организация "Шалом" във Варна в знак на благодарност към българските моряци, участвали в спасяването от Холокоста през Втората световна война. С минута мълчание, специален военен ритуал с участие на представителния духов оркестър на военния флот и поднасяне на венци тя бе осветена с поднасянето на венци от държавни, местни и неправителствени организации.

Домакин на събитията днес бе контраадмирал Митко Петев, началник на Генералния щаб на ВМС. В ритуалите по отбелязването на Деня на флота се включиха президентът Румен Радев, главнокомандващ Въоръжените сили на НР България, областният управител на Варна Стоян Пасев, кметът на града Иван Портних, директорът на Областната дирекция на МВР – Варна, гл. комисар Даниел Пашов.

До 16,00 днес варненци свободно могат да разгледат бойните кораби на ВМС.
Потребител:


Коментар: