Прегледи: 13092 - Коментари: 1
ВЪНШНИЯТ министър на Иран обяви: Светът се обединява срещу САЩ

ВЪНШНИЯТ министър на Иран обяви: Светът се обединява срещу САЩ

ВЪНШНИЯТ министър на Иран Мохамад Джавад Зариф – като следи действията на Вашингтон – обяви, че щом Вашингтон еднолично определя правилата на геоикономиката и геополитиката срещу целия останала свят, вкл съюзниците на Америка, не е далеч денят, в който ще има единен световен фронт срещу САЩ.

Това е толкова възможно, колкото и невъзможно да се случи, но все повече големи и малки страни се договарят за общи действие за защита на икономическите си интереси срещу диктата на Уолстрийт и респективно на Държавния департамент. Все по-очевиден е съюзът Русия + Китай, а в рамките на ислямския свят Турция и Иран, а също Индонезия, Пакистан, Бангладеш и страните от Залива правят реални стъпки за противодействие на безогледния американски протекционизъм.

Дали това са истеричните опити на САЩ да останат единствена световна сила или наистина на света му призля от капризите и политическата наглост на янките, няма значение, но колкото и да е все още желано, а не достатъчно действително, прогнозата на иранския външен министър намира все повече привърженици:

ЗАРИФ заяви, че целият свят е готов да се обедини и да застави САЩ да измени своето поведение

Главата на Министерството на външните работи на Иран Мохамад Джавад Зариф осъди външната политика на Вашингтон по отношение на Анкара, като отбеляза, че ако САЩ не променят поведението си, то останалият свят ще се обедини и ще ги застави да направят това.

"Ликуването на президента на САЩ Доналд Тръмп, че той причинява икономически трудности на своя съюзник в НАТО Турция – това е позор. САЩ трябва да излекуват своята зависимост от санкции и издевателства или целият свят ще се обедини и ще застави Вашингтон да стори това, като излезе от пределите на словесните критики. На нас вече ни се бе наложило да се подкрепяме един другиго и ние сме готови да направим това отново" – написа иранският дипломат в Твитер:

Javad Zarif
✔
@JZarif
Trump's jubilation in inflicting economic hardship on its NATO ally Turkey is shameful. The US has to rehabilitate its addiction to sanctions & bullying or entire world will unite—beyond verbal condemnations—to force it to. We’ve stood with neighbors before, and will again now.

По-рано турският лидер Реджеп Тайип Ердоган в своя статия за The New York Times заяви, че едностранните действия на Вашингтон по отношение на Анкара трябва да се прекратят, в противен случай тази тенденция ще накара Турция да потърси за себе си нови съюзници /Бел.РодБг – А сетете се от един път кои ще са новите съюзници?/

От: social.rt.com
Публикувано 11.08.2018 в 14,47
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: муспи     Дата: 2018-08-14 03:20:19    
Другари, над Йершалахем е надвиснало нещо, като джимбо облак и заплашва да се стовари върху, знаете - светия град?! Учените от Колумбийския университет отначало казаха, че това е от големите, необичайни за изсраил горещини (знаете - изсраил е европейска държава - питайте УЕФА, питайте и Бойко Борисоф), - които и са предизвикали топенето на снеговете по планините, от които е говорил бога на Моше и са се подвизавали есеите. Това е предизвикало такова прииждане на водите, че корабоплаването е спряно от държавата - до второ нареждане. Но английски учени, натуропатолози, са установили, че ако, този облак се снима със специални филтри с каквито е снимана Туниската плащеница, ще се забележи че над йершалахем се е навел някакъв гигантски Образ?! - Да, това е йехова! - казали френските национали по футбол, защото вече могат да си позволят екскурзии по всяко време и на всякъде. Само едно, - споделено пред €диот тадей, - не, не е расов проблем, Йехова от пръв поглед се вижда че е Афрофранцузин, но не се разбира това лицето ли му е или Хола (любовния входно изходен Хол, отзад - там където бедрата се съединяват едно с друго - отзад де)? От еврейска страна се пробутва подозрението че Путин прави някакви топ секретни радиоактивни холограми? Бойко Борисоф казал пред същия мвестник €диот, че ще помогне на братския еврейски народ и военно и икономически, а и политически - в момента България е политическия локомотив на Европа, - това го признават и Меркел и Макарон! Обаче, това е нашата орисия - в такива моменти дявола изкача срещу нас като за бой последен! Под силния натиск на УЕФА, Брюксел се принуждава да спре всякакви връзки с България, докато не промени името на ЦСКА! защото ЦСКА Москва е дало ултиматум, че ще напусне УЕФА а и този загадъчен за ориенталските мекерета облак, ще го спусне плавно върху изсраил! Защото - продължава ултиматума, - по футболна Европа се шири смешката, че ЦСКА Москва загубил от някакви си датски аматьори? А може всичко да се реши културно и безшумно. Да се взриви една бомба в съблекалнята на ЦСКА след поредната тренировка, а за пълнота на заказа, по малка в офиса им на стадиона (този стадион, дето техните предшественици откраднаха от АФ23 и растреляха ръководството им като ангоамерикански шпиони). И - Природен закон! ЦЕКА изчезва, Демокрацията с лупа да я търсиш, вестници, телевизия нито дума за това дето са говорили вчера? Населението почва да раста, българското де - всичко мургаво - румънци, турци, арапи, черняци и всякакви евреи се събират доброволно във възстановения по техния образец Белене, защото, само там ще се дават Пособия! Защото класа, много поколения наред откърмена на Пособия, без тях умира без да я буташ! А с някои по прилични, и особено с представителните напластени в люксембургски банки, България ще направи икономически бум! На борба другари евреи, че идва Машиаха!