Прегледи: 10946 - Коментари: 0
ВМЕСТО мощна Турция САЩ се надяват на слабата Гърция

ВМЕСТО мощна Турция САЩ се надяват на слабата Гърция

Снимка: РодинаБг.ком

Изгонването на руски дипломати от Атина и това, че Гърция не даде визи на руски монаси за Атон не е изненада за тези, които следят дори що-годе световната геополитика.

Съединените американски щати направиха няколко опита да диктуват или поне да контролират ориентацията на Турция, респективно на Реджеп Ердоган. Но нито опитът за преврат, който бе организиран от ЦРУ /Бел.РодБг – Турският президент бе информиран за пуча лично от Путин./, нито явната намеса на Вашингтон в изборите на страната на противниците на ислямиста, нито пък насилието да отхвърли руските ракетни установки С-400, успяха да пречупят непокорния на Запада президент. Нещо повече, след "дипломатически" натиск Германия изведе всички свои самолети и военнослужещи от стратегическата авиобаза Инджирлик, а Турция определи присъствието на ядрено оръжие в базата като "неприемливо".

От друга страна, освен че стоят АЕЦ "Аккую" в Анадала с два 1200-мегаватови реактора, освен че "Турски поток" /Бел.РодБг – Вместо печелившия по 450 млрд Евро годишно за Българско "Южен поток"./ вече стигна турския бряг на Черно море, освен безвизовия режим за руски туристи в Турция, Ердоган редовно се среща с руския президент и разширява икономическото, политическото и военно сътрудничество с Русия. Последната новина от днес е, че руските служби, чети: КГБ, са предупредили турския президент за подготвян военен преврат срещу него.

В този план антируското поведение на правителството на Ципрас е лесно обяснимо. Гръцките власти се превръщат в свали-гащи държава, но какво да се чудим ние българите, ние сме още по-свали-гащи пред Запада и САЩ.

За Реджеп път назад няма, каквито и опити да сринат лирата или да организират "цветна" революция няма да успеят, още повече, че народът гласува с 15 % разлика в полза на него. Турция има все по-широки икономически връзки не само с Русия, а особено и още по-широки и решителни с Китай, а икономическите договорености с Иран, ислямските държави от Залива, ислямските Индонезия, Пакистан и Бангладеш приемат/доказват Анкара за /не/признат водач на мюсюлманския свят.

Ердоган отдавна е решил да води държавата си по самостоятелен и абсолютно независим път, тъкмо затова опитите на Вашингтон да му надянат ционистко-либерален юлар са обречени на неуспех, а възловото доказателство е, че американците впрягат в антитурската си игра де факто фалирало Гръцко.

Превод: Димитър КУНЕВ – Български и Словянски
Потребител:


Коментар: