Прегледи: 10975 - Коментари: 0
КОЛКО потомци са оставили съветските войни в Германия

КОЛКО потомци са оставили съветските войни в Германия

Фото: Русская семерка

ЖИВОТЪТ в годините на война е имал в своята основа жестоки закони: победителят винаги е прав.

В хода на освобождението на страните на Европа от немско-фашистките войски нередки са били случаите на доброволно встъпване в полова връзка с войни-червеноармейци. Жените са давали себе си за продукти, за да нахранят своите роднини. Нерядко са се появявали деца след насилствени действия. Но тези теми в съветско време са били забранени: никой в СССР и ГДР не е могъл открито да се обсъждат обстоятелствата за появяване на света на деца от съветски войни, които са освободили света от немската кафява чума.

Свободната любов радост не е носела
В ред исторически работи могат да се намерят впечатления от съветски войници, които са били поразени от леконравието на жени, които буквално са се хвърляли на врата на победителите: особено много такива случаи са били в Румъния и Унгария, където любовта се е купувала свободно в публични домове. Но това при много съветски войни е създавало отвратително отношение и те се радвали, че такова безобразие в Съветския съюз няма. В Унгария е било нормално да има полови отношения преди сватбата, а тъй като местни мъже почти е нямало, майките насочвали своите дъщери основно към съветските офицери, което за руснаците носело раздразнение.

Обаче децата от унгарско-руската "дружба" се появявали по-късно, но майките след сватбата никога не съобщавали името на бащата заради избягване на побои от законните съпрузи. Полските жени се отличавали със строги нрави, случаи на сексуални връзки тук се срещали крайно рядко, деца – също. Още с по-суров нрав се отличавали българските и югославски жени, които не са допускали волности през войната. В Българско не е имало нито един случай на изнасилване, а не се знае и за доброволна връзка на българка с руски военен по време на войната.

Немкините са били "не против"
Като стигат до Австрия, най-накрая войниците се добират до белокожи жени, които в своето мнозинство не са били против скоростни романи. По повод на измислените от западната пропаганда огромно количество изнасилени австрийки и немкини – това е голям въпрос, който се повдига повече в пропагандната машина в хода на "студената" война. Горчивата за Германия истина е, че надали в един от 10 случая на полова връзка между съветски воин и германка е имало насилие, обратното е по-вярно – немкините са били активната страна в общуването с руските, а и американски и английски войници и повече офицери.

Съветските войници са били удивени от един случай, който говори повече за пресметливостта на немските жени, отколкото за някакво тяхно яростно съпротивление на "окупаторите". В съветската комендатура в Бранденбург идва възрастна жена "фрау – мадам" на 45 г и казва на коменданта, че е събрала около 20 жени, които са готови да направят сексуални услуги на всички желаещи войници, естествено за продукти. Това предизвиква негодувание от страна на командването – немкинята изгонват с ругатни.

Насилието е имало място
За случаи на изнасилване може да се прочете в спомените на немските военнопленници, които са били свидетели на случилото се. По тяхно мнение, офицерите се държали достойно, но имало случаи на насилие от войнишкия състав, като военно-полевите съдилища почти не се намесват, освен в крайни случаи. Но е имало и редица случаи на разстрел на руски войници, което противоречи на тезата на западната пропаганда за безнаказаност.

Статистика на родените не се е водела
Смята се, че в Австрия има около 20 000 деца от руски войни. Митът за "свръхчовека" от немската раса води до унижения за майките и близките им заради нацистката попаганда. Въпреки това малко от децата са давани в детски домове, а почти всички оставали в семейството.

Типичната история на следвоенната любов
Кръвта на руските народи, която се смесва с немската, става нов живителен сок за последвалите поколения немски деца. /Бел.РодБГ – Всички генетични изследвания сочат, че в Германия, особено в Източна и Северна, чак до Хамбург, в кръвта на немците има над 20 % словянски гени, а монголоидните идват от татари и чак по-късно от съветските войни от азиатски произход./ Много от тези деца придобиват лицата и характера на своите бащи – монголоиден цвят на лицето, скосени очи, изпъкнали скули.

За съжаление много хора, които вече са около 60-годишни, безуспешно се опитват да намерят своите бащи на тяхната историческа родина, обръщат се към тв предавания, но особен успех в търсенето няма, а и разликите в социалните и национални възгледи надали биха довели до добри резултати.

Превод: Димитър КУНЕВ – Български и Словянски
Потребител:


Коментар: