Прегледи: 12685 - Коментари: 0
РУСИЯ в Африка: нефт, диаманти, уран

РУСИЯ в Африка: нефт, диаманти, уран РУСИЯ в Африка: нефт, диаманти, уран

ПРЕИНТЕРЕСНА започва да става борбата за Африка.

След като САЩ губят все повече позиции в Азия заради икономическия възход и противопоставянето на Китай, Индия, Иран, Пакистан, Индонезия, Филипините, а вече и Турция срещу американската икономическа експанзия, Вашингтон и Брюксел губят позициите си в Африка, спечелени след разпада на СССР. Русия се връща в някои от бившите си приятели и придобива нови.

При това връщането е "двойно" – с военни бази и договори за съвместна разработка на природни богатства, като военната база в Мозамбик означава, че Индийският океан е отново територия за руския военен флот:

ИЗНЕНАДА за Запада: Русия тихо и незабелязано заема Африка – нефт, диаманти, и уран сега са под контрола на Москва

Русия отново сервира истински сюрприз за Запада: тихо и незабелязано армията на Руската Федерация се появи в Африка, при това в страни, богати на природни ресурси.

Централно-африканската република /ЦАР/, Конго, Мозамбик – в тези страни Русия увеличава своя военен контингент. И това силно нервира Запада, нали в тези страни има диамантени находища, уранова мина и залежи на нефт. ЦАР дълго време беше колония на Франция, но от това нищо не излезе, сега тук пристигна Русия.

В Мозамбик пък се появи руска военна база – там корабите на Военно-морските сили на РФ без особени трудности се спират за попълване на запаси и почивка. При това в тази страна се доставят огромно количество техника и военни инструктори.

Съвсем същото се случва и в Конго, Джибути, преговори се водят и с Южен Судан. Там се планира да се въведат голямо количество руски военни бази. Като начало това е необходимо, за да се осигури безопасността на континента, защото е известно, че там има твърде много бандитски групировки.

Второ – да се даде да се разбере на западните "колеги", че Русия първа започна тук сътрудничеството със страните и сега контролира голяма част от нефта, урана и диамантите в Африка.

От: interesnienovosti321.xyz
Публикувала Таня*, 02.08.2018 в 08,32
Превод: Димитър КУНЕВ – Български и Словянски
Потребител:


Коментар: