Прегледи: 9157 - Коментари: 1
Валери Симеонов – народен герой или голям грешник?

Валери Симеонов – народен герой или голям грешник?

НЕМАЛКА, даже сериозна част от българите възприеха последните действия на вицепремиера, бургазлията и председател на НФСБ г-н Валери Симеонов като постъпки на някакъв български Робин Худ, който взема парите на богатите и ги раздава на бедните.

Снимка от тв: РодинаБг.ком

Редакцията на РодинаБг.ком обаче е убедена, че заради своето вироглавство и икономически волунтаризъм Симеонов е изключително вреден за българската икономика и изцяло покрива значението на поговорката: "Пътят към ада е постлан с добри намерения!". Защото в икономиката са важни не емоциите и желанието да се харесаш на хората /това се нарича популизъм, но ние не смятаме, че самият вицепремиер е популист, просто той действа под напора на личните си емоционални пристрастия/, а точните и премерени разчети на приходи и разходи, на производствени и пазарни фактори, на причини за печалби и загуби.

В намерението си да изгори някакво, според Валери гнило дърво, той подпали гора. Фактите са безапелационни и говорят за големи загуби за българската икономика заради непремерените действия на Симеонов. А в икономиката резките неизчислени предварително действия водят до груби резултати. Които са печални не за бургазлията, а за възлова част от бюджета на страната.

Българският туризъм е вносител на около 15 – 20 % от приходите в националната хазна. Като сме изцяло привърженици на позицията, че сегашният "пиянски" туризъм не е правилният път в този сектор, смятаме обаче, че поведението на вицето е точно отражение на израза "слон в стъкларски магазин". Промяната от "младежки, сиреч пиянски" туризъм в семеен и доста по-печеливш, трябваше и трябва да стане плавно /примерно тип курорта "Албена"/, с решения, които няма да се отразят на бюджета. А в момента посещенията на туристи по българското Черноморие са с около 15 – 20 % по-ниски, отколкото през миналата година. И то не е заради Световното по футбол, вече минаха 2 седмица след края му, но обстановката в курортите не се променя. Недоволни са хотелиерите, но свръхнедоволни са собствениците на барове, ресторанти и дискотеки.

Ясно е, че почти всички летовници, а и българи, излизат след горещите часове и влизат в заведения след 20, 21, а в дискотеките след 23 и 24 часа. При спиране на музиката в 23,00 времето за пребиваване е не повече от час, час и половина. Консумацията реално е 50 до 90 % по-малко, а министър Николина Ангелкова отчете, че приходите от туризма /това само в държавата, не броим за собствениците, които са българи в 90 % от случаите, а нали целта на българското правителство е да забогатеят българите/ са с около 15 – 20 % по-малко. От общите приходи от туризъм, които за Българско са около 3,5 – 4 млрд лв, това означава, че волунтаръзмът на Валери Симеонов носи загуби за народа български от 600 до 800 мил лв.

Е, в личното си качество на "български" Робин Худ Симеонов смята, че ще накара Кирил Домусчиев да внесе 60 мил лв в държавата, сиреч за джобовете на българите. В прав текст Домусчиев каза, че това ще фалира БМФ /в момента името на фирмата е "Навиагент"/, за който той плаща сериозни лихви за заеми и то от печалбите от "Лудогорец".

Ние българите сме, както казва свръхточно Елин Пелин, световни гении на завистта. Така привържениците на ЦСКА и ФК "Левски" примитивно мразят бизнесмена от Разград /всъщност той е перничанин/, 100 % от завист, че той успява с "Лудогорец", а техните любими клубове – не. Е, векторът на омразата срещу Домусчиев се удвоява, че и утроява – и хоп? – "героят" е Симеонов, а "врагът" – "редник Киро". Е, те така боляринът Балик и цар Иван Страцимир са се радвали, че българинът Иван Шишман е убит, нали на Вуте му е зле?

И нека да подчертая, че нито една стотинка нямам общо с г-н Домусчиев. Просто осъзнавам, че той плати 442 мил лв на държавата, когато закупи предприятието, най-сериозната сума, давана на българската държава за приватизационна сделка. Сега предстои покупката на безценица на БМФ от някой "честен" чужденец, който ще смуче пари от нас, българите, естествено с благословията на Брюксел.

В резултат нито 60 мил дълг на БМФ ще се върнат, нито ще има пари за заплати на учители, за пенсии, за хора с увреждания, за здравеопазване, но с 600 мил лв поне "героят народен" Валери Симеонов ще ощети държавата, за да си честитим "ПРИНЦИПА" на нашия гений на завистта.

Димитър КУНЕВ – Български и Словянски
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Вокил88     Дата: 2018-07-30 23:21:06    
Статията е много точно написана, но за момента считам, че не трябва да се бърза с раздухването на този проблем. Геният на завистта действително е много силен, но той върви ръка за ръка и с още един зъл гений - този - на злорадството. Преди няколко месеца в същия сайт аз пуснах една статия под заглавие "КОАЛИЦИЯ ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ Е УСПЕШНА, НО БЕЗ ТЪРГОВЦИТЕ В ХРАМА". Тя бе по повод скандалното антиправославно изявление на Симеонов, който обяви руския патриарх за "Цигарен митрополит", но като цяло тя третираше общо взето същия проблем със зловредното влияние на Валери Симеонов. В днешната ситуация може би било по-добре Волен да засили своята активност в отстояване принципите на "АТАКА" в управляващата коалиция, без обаче да се бърза да се разваля коалицията. Неслучайно споменах злорадството. Ако прекалено шумно днес раздухаме това ще даде повод на враговете на национализма да се зарадват, че видите ли сме се изпокарали отново и коалицията вече е мъртва.