Прегледи: 11146 - Коментари: 0
ПУТИН: Военният флот на Русия получава 26 кораба през 2018

ПУТИН: Военният флот на Русия получава 26 кораба през 2018 ПУТИН: Военният флот на Русия получава 26 кораба през 2018

НА ДЕНЯ на Руския военно-морски флот, днес, 29 юли, руският президент Владимир Путин поздрави в родния си град Санкт-Петербург военните моряци на Русия.

Първо с катер той посети намиращия се пред руската морска столица остров Кронщадт, където е възловата военно-морска база на Русия. Там Путин, качен на катер приветства дълбоководните военни кораби, които не могат да влязат в река Нева. После, на същия катер Върховният главнокомандващ на Русия поздрави и моряците на корабите в Нева. Стотици хиляди жители на града и гости от цяла Русия гледаха парада на морските сили.

Освен в Санкт-Петербург тържествени паради имаше във Владивосток на Тихоокеанския военен флот /там събитието започна 7 часа по-рано/, в Астрахан на Каспийския флот, в Северноморск на Северния флот, в Санкт-Петербург и Балтийск /Калининградска област/ на Балтийския флот и в Севастопол на Черноморския флот:

От: РИА Новости

Военно-морският флот на Русия ще получи 26 нови кораби през 2018 г, заяви Путин


На горната снимка: Президентът Владимир Путин на Главния военно-морски парад, 29 юли 2018
Снимка: © РИА Новости / Михаил Климентьев

С.-ПЕТЕРБУРГ, 29 юли — РИА Новости.
Военно-морският флот на Русия през 2018 г ще получи над 20 кораби, съобщи президентът Владимир Путин.

"Всичко през 2018 г флотът трябва да получи 26 нови, кораби, катери и морски съдове, в това число 4 кораби с ракетни комплекса "Калибър" – каза Путин на тържествения прием по случай Деня на Военно-морския флот. Той напомни, че през т.г във флота вече постъпиха 4 надводни кораба, един противодиверсионен катер и 3 съда за осигуряване. "Добрите темпове на превъоръжаване и модернизация – това е огромна заслуга на работниците от нашия корабостроителен отрасъл, резултат от техния професионализъм и отговорно отношение към работата" – каза главата на държавата.

Путин отбеляза, че в съответствие с най-новите изисквания се развива и инфраструктурата на флото, вкл обектите на базиране. Президентът подчерта, че професията на военния моряк винаги е била почетна в Русия, като олицетворява мъжество, доблест и саможертва.

"Това уважение е заслужено. На всички е известно колко трудно и отговорно е морското дело. Това е служба в най-сложни условия, често с дълга раздяла с близките, със семейството" – добави Путин.

Главата на държавата подчерта, че за военния моряк винаги над всичко е било и си остава великата цел – службата на Отечеството. В Русия на 29 юли се отбелязва Денят на Военно-морския флот.

В Петербург и Кронщадт се проведе военно-морският парад в чест на празника.

Превод: Димитър Кунев – Български и Словянски
Потребител:


Коментар: