Прегледи: 9273 - Коментари: 2
ВОЛЕН СИДЕРОВ ВЪВ ВАРНА – ДА ЗАЩИТИМ БЪЛГАРСКИЯ БИЗНЕС!

ВОЛЕН СИДЕРОВ ВЪВ ВАРНА – ДА ЗАЩИТИМ БЪЛГАРСКИЯ БИЗНЕС! ВОЛЕН СИДЕРОВ ВЪВ ВАРНА – ДА ЗАЩИТИМ БЪЛГАРСКИЯ БИЗНЕС!

ЛИДЕРЪТ НА ПП АТАКА ПОЗДРАВИ ВАРНЕНЦИ С ЮБИЛЕЙНИЯ ИМ ПРАЗНИК НА СВОБОДАТА

Снимки: РодинаБг.ком

Стотици граждани на морската столица имаха честта да посрещнат лидера на политическа партия АТАКА и съпредседател на коалиция Обединени патриоти – Волен Сидеров.

Това се случи на една изключително знаменателна за варненци дата – 27-ми юли – юбилейната 140-годишнина от освобождението на града от османско робство. Срещата започна малко след 19,00 и се проведе в зала "Пленарна" на община Варна.

Основната тема, която Сидеров обяви бе геополитическия избор на България и по-конкретно – може ли Европа без Русия? Пред варненската общественост той започна своеобразната си лекция с едно кратко въведение в основите на геополитиката в контекста на извечното противопоставяне между народите населяващи твърдата земя самодостатъчна за своето съществуване и управление и всички останали от периферията, стремящи се постоянно към нейното превземане и покоряване. Твърдата земя, както знаем това е Русия, Азия и по-голямата част от континентална Европа. Неслучайно лидерът на патриотите отбеляза още в самото начало положителната роля на канцлера – Бисмарк за освобождението на Варна. Този факт сам по себе си разкрива каква непобедима сила биха могли да бъдат континенталните страни от така наречения от английския геополитически анализатор Макиндър – "Хардланд" – твърда земя, ако по между им няма конфликти и действията им в световната политика са в една посока.

На обратния полюс са онези епохи от историята, в които надделява търговско-лихварското начало в международните отношения, които в крайна сметка успява да предизвика унищожителни войни в рамките на самата твърда земя като резултата винаги е катастрофален за Християнската цивилизация като цяло. Най-красноречивото доказателство за това твърдение са и двете световни войни, довели след себе си нечувани за него момент размери на разруха и човешки жертви за цялото това пространство, което днес наричаме Евразия.

Идеята за това встъпление бе да бъдат подтикнати варненци към едно дълбочинно обяснение на нашите вътрешнополитически и икономически боричкания посредством разбиране принципите и механизмите на глобалното противопоставяне. Волен Сидеров изрази своята най-искрена увереност, че гостува на четящи, добре информирани и мислещи граждани, способни да прозрат всяка истина и чрез откриването на логичната последователност да я отличат от лъжата.

Конкретният повод за визитата стана последните скандали около така наречения закон за шума по родните ни курорти и обвиненията в лобизъм в закона за приватизацията от страна на единия от коалиционните партньори сред управляващото мнозинство. Националист № 1 достигна до извода, че единствения начин да се преборим с колониалната зависимост, в която близо 30 г се намира отечеството ни е да се погрижим да имаме работещ български бизнес, който да се противопостави на чуждата инвазия на всички онези капитали, интересуващи се от България като към територия, пазар и суровинен източник. Сидеров подчертава, че в същност така, както Русия и Европа са търпели катастрофи воювайки по между си в миналото, така и нашата мила родина не я чака нищо добро, ако се отдадем на раздори по между си заедно с политическо мачкане на определени бизнеси за сметка на други.

Ето защо той е настоявал за едно много по-балансирано решение във връзка с различните потребности в областта на туризма, така, че да не бъдат засягани отделните интереси и практически да се убива бранша. Все пак една държава не може да се изхранва само с предлагане на туристически услуги. Необходимо е да се развива и индустрия, за да не бъдем единствено пазар за стоките на чуждите транснационални компании. По този повод лидерът на АТАКА не пропусна да даде своята положителна оценка за своя икономически министър – Емил Караниколов, който вече работи по план за изграждането на индустриални зони в различни региони на страната. Той за пореден път изрази своето съжаление за провала на трансграничния енергиен проект – "Южен поток", което се явява голяма пречка пред намеренията за бързи успехи в политиките към реиндустриализация на България като част от политиките на патриотите.

След официалната част гражданите на Варна в продължение на около половин час имаха възможността да задават въпроси към лидера на партията, което продължи в последствие и пред сградата на общината в неформална обстановка.

Александър Атанасов - Варна
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Веска     Дата: 2018-07-28 19:06:56    
СТОТИЦИ!!! покажете залата!

2. Потребител: Тъп американец     Дата: 2018-07-28 19:31:37    
Залата има 380 седящи места. Беше пълна над 2/3. Така че поне двеста души имаше.