Прегледи: 8372 - Коментари: 0
САМОУБИ се украинка от "Фемен"

САМОУБИ се украинка от "Фемен"

В Париж се самоуби една от основателките на движението Femen

Украинската художничка и една от основателките на международното женско движение "Фемен" беше един от символите на групата.

Разбира се, тя и нейните съмишленички съчетаваха "демократичните идеи с насочени към зрители голи дупета и голи цици". При това, както се вижда на долната снимка, имаха претенции да са "истински християнки". Единствено ценно в облеклото им са традиционните за словяните цветни венци, заради което са били наричани преди 20 века от римляни и елини "венети".

Позицията на групата, че жените са повече от мъжете, вкл в политиката кардинално се различават от позициите на редакцията на РодинаБг.ком, която е: хармония в отношенията между мъжете и жените, а не азиатско-ислямско надмощие на мъжете или подтискане на мъжете в неолибералната извратена "философия":

ПАРИЖ, 24 юли — РИА Новости, Виктория Иванова.
Една от трите основателки на "Фемен" Оксана Шачко се самоуби в Париж, съобщи пред РИА Новости друга представителка на движението Ина Шевченко.

"Да-да, мога да потвърдя смъртта /смъртта на Шачко – Бел.Ред Новости/" – каза тя. Някои медии с позоваване на съобщението в социалните мрежи написаха, че девойката е свела сметките с живота си на 23 юли в своята парижка квартира. Причината за смъртта е неизвестна.

По-късно се появи информация, че за последно Шачко са я видели на вечеринка, клед което приятелите не са можели да се свържат с нея 3 дни. В къщата й е намерена предсмъртно писмо, чието съдържание не са разгласява.

Оксана Шачко бе в създателите на движението "Фемен", което се появи в 2008 г в Украйна. Неговите членове се борят за свобода на жените и за свобода на словото, а също се изказват срещу проституцията и сексуалните посегателства. Освен това те провеждат мероприятия в защита на еднополовите бракове и против педофилията.

Лидер на "Фемен" е Ана Гуцол. Всичко в организацията има 40 участнички, основно студентки от украинските ВУЗ-ове.

Активистките на движението, регистрирано във Франция през 2012 г, устройват ефектни топлес/Бел.РодБг – ГОЛИ/-провокации по целия свят. Понякога организацията грешно наричат феминистка – и "Фемен", и феминистките по света отричат това.

Девойките от "Фемен" често носят венци от цветя – традиционна словянска /Бел.РодБг - В началото на словянската история през I в пр.Хр словяните са били наричани венети, защото масово са носели цветни венци./ украса за глава.

Превод: Димитър КУНЕВ – Български и Словянски
Потребител:


Коментар: