Прегледи: 9312 - Коментари: 2
#КОЙ# убива българското животновъдство

#КОЙ# убива българското животновъдство

На снимката на РодинаБг.ком: Правена е в Ямболско и не е изключено на снимката да са част от "приспаните" овце и кози тези дни

Без никакво съмнение основният унищожител, да не кажем убиец на българското животновъдство е политиката на Европейския съюз.

От 10 – 11 мил глави овце през 1988 г в момента по сравнително точна статистика в Българско са останали не повече от 1,5 мил. При около 1,4 мил говеда днес са останали под 400 хил, с биволите и козите нещата не са по-добри.

Редакцията на РодинаБг.ком е свидетел на унищожаването на свинокомплекса в село Брестак, община Вълчи дол, област Варна. Тъй като модерното животновъдство се дотира, т.е по презумпция е губещо производство, дори свинепроизводството, което е с около 90 – 95 % възвръщаемост на вложените средства, беше разбито. Нали демократите, евтино купени от западните банки и корпорации, твърдяха, че държавата е лош стопанин. Всъщност целта на Запада, по-точно на Европейския съюз бе да се смаже българското селскостопанско производство, за да няма конкуренция на белгийските, френските, немски и пр селяни. А и субсидиите за заподноевропейците животновъди са около 25 до 50 % по-високи, отколкото на колегите им българи. ОЛАФ е само маска за реализацията на западните икономически интереси.

В свинекомплекса в Брестак имаше най-модерни съоръжения за отглеждане и угояване на свине, около 50 души работеха в предприятието и въпреки някои характерни за социализма кражбички имаше добри и много добри резултати дори спрямо световните стандарти. Но ликвидационните съвети си свършиха работата и погребаха комплекса, а циганите си прибраха „своето“ от изоставеното.

Изискванията към мандрите на ЕС, към условията в кравеферми, изобщо при подготвени десетки години западноевропейски животновъди и влизащите тепърва в правилата на ЕС наши, доведоха до фалити или големи разходи неподготвени български селяни /не казвам противната чужда дума фермер/. Това бе добро дошло за западните политици, чиито селски избиратели навлязоха грубо в нашия месен и млечен пазар и засмукаха парите на българина, не броим обезлюдяването на селата.

Що се отнася до сегашната зараза, тя пак е резултат от разрушаването на граничните съоръжения и не свободата, а слободията, която демокрацията европейска докара. Как ще си разреши някой българин да прави незаконна търговия с турски производители, направо човекът си влизаше на топло – имаше държава и ред, а не фриволни и нехигиенични импровизации.

А и сегашното избиване на болните животни е както за да се обезопасят другите стада вътре в страната, извън граничния с Турция Ямболски край, но не по-малко, за да докажем нашата свали-гащи пред Европейския съюз, чети: европейските банки и корпорации, снишена и на.ъзена политика.

Димитър КУНЕВ – Български и Словянски
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Вокил88     Дата: 2018-07-18 19:32:31    
Сегашния Валия на Одрин официално е обявил след направени от съответните експерти резултати, че в града и околностите няма никаква чума. Тогава възниква въпроса откъде се взеха тези заразени животни само 13 километра насевер? Не може да е друго освен диверсия - целенасочено заразяване на животни, с цел пълното унищожение на отрасъла.

2. Потребител: муспи     Дата: 2018-07-25 00:27:47    
Много са обидите нанасяни през хилядолетията на многострадалния еврейски народ. Че такъв народ не било имало, че не е имало гешефт в Египет, не е имало Изход нито Моше е разсичал морето, нито яхве им е говорил в планината, защото не е имал звукова уредба тогава. Закон при дяволите, закон в паразитните общества, - имат това което обществото може да направи и те казват - това си е мое. Обаче е имало национална болест чума. Моше за това им забранил свинското, защото по тогавашната медицина, свинете са развъдник на тази страшна болест, като не иска и да допусне че са се заразили от евреи. А те не само са яли до пресита свинско, сурово естествено - къде огън в тези фашистки времена, да не говорим за посуда, но и са се познавали с тях - техен израз вмъкнат в библията за да не се казва . фрикция на това в това. Съвременната медицина казва че чумата се спира като се избиват носителите й, и евреите - наистина благо, всички медии, пари, правителства и армии в света са вече техни, избиват невинните животни! Правят кеф в ноздрите на яхве, както уж добрия Авел, а то убиец на животни и тогава Кайн го преплюва като го поднася на яхве безплатно. И така, след като не убиваме евреите, как те ще се разкарат от тука? Може би Невидимите сили ще им доставят такива мъчителни преминавания Отатък, че биха се спомняли за чумата като плавен преход. Но ние хората, не всичко двуного е създадено от яхве, предпочитаме те винаги да си стоят тука, такива каквито яхве ги е направил в некадърноста си.