Прегледи: 195 - Коментари: 0
ЛЮБОВТА, глупако! 26-ти Велик филмов фестивал "Любовта е лудост"

ЛЮБОВТА, глупако! 26-ти Велик филмов фестивал "Любовта е лудост"

Във връзка с предстоящия 26-ти международен филмов фестивал "Любовта е лудост", се проведе пресконференция с участието на г-н Тошко Гяуров - директор на кинофестивала и
проф Александър Грозев - артистичен директор.

На снимката на РодинаБг.ком: Вляво Директорът на Фестивала проф Александър Грозев и до него г-н Тошко Гяуров

В програмата на фестивала са включени 12 конкурсни филма. Председател на журито е Клаудия Ландсбергер - Холандия, продуцент, лобист, създател на организация за промотиране на европейското кино. Другите членове на журито са: Виктор Божинов - България, режисьор, Луис Диого - Португалия, режисьор, спечелил наградата на Съюза на българските филмови дейци през 2014 г за филма „Фатален грях” ; Хелмут Шобел - Германия, драматург и журналист. В уточнение е петият член на журито.

ГАЛА ПРЕМИЕРАТА на "Безкрайната градина" на режисьора Галин Стоев ще се състои на 25 август от 20,00 в зала 1, което е българското конкурсно предложение. Панорамата "Съвременно българско кино" ще предложи родни филми, излезли на големия екран през последната година и ще даде възможност на варненската публика да се срещне с любимите си актьори и режисьори. Специални гости ще бъдат Велислав Павлов и Весела Бабинова от "Вездесъщият", Яна Маринова, сценарист и в главната роля на "Привличане", Ники Илиев - сценарист и режисьор на "Нокаут или всичко, което тя написа", Герасим Георгиев-Геро от "Посоки" и др. Преди прожекциите на българските филми, зрителите ще имат възможност да получат автографи, да се снимат и да разговарят със своите любимци. Седмица преди кинофестивала, от 20 август, в залите на Фестивалния и конгресен център ще бъдат излъчени панорами с родни филми, посветени на 95-годишнината от рождението на режисьора Въло Радев и 70 години от рождението на незабравимия актьор Велко Кънев.

Прожекциите ще бъдат с вход свободен.

С помощта на Пресцентъра на Фестивален център Варна
Потребител:


Коментар: