Прегледи: 6119 - Коментари: 0
Първи Национален фермерски пазар във Варна - 14 юли, 11,00-19,00

Първи Национален фермерски пазар във Варна - 14 юли, 11,00-19,00

"Жив" шоколад, сладка от люти чушки и колбаси с черен етикет на първия Национален фермерски пазар във Варна

За първи път - в разгара на лятото, морската столица ще събере производители на натурални храни от цялата страна.

Домакин на уникалния по рода си Национален фермерски пазар ще бъде търговско-развлекателният център на Мол Варна ЕАД. На 14 юли, събота, на открития паркинг пред комплекса над 50 фермери от региона и техни колеги от близки и далечни краища на България ще си дадат среща под красивите шатри на изложението. На щандовете – от 11,00 до 19,00, жителите и гостите на града ще открият изобилие от храни и други продукти - натурални, отгледани по традиционен начин или изработени ръчно с много труд и любов, с грижа за природата и човешкото здраве. Наред със сезонните плодове и зеленчуци, млечните произведения и месните деликатеси, меда, билките и натуралната козметика, производителите ще предложат на гостите на пазара цял куп необичайни храни по "авторски" рецепти:

"жив" шоколад с билков пчелен мед, изработен ръчно в семеен цех в ловешкото село Дойренци;

дървесни био гъби Шийтаке, отгледани на дъбови трупи по японска технология в района на Карлово, и популярни като "еликсира на живота" заради ценните минерали, аминокиселини и витамини, които съдържат;

сладка от... люти чушки - част от асортимента на Лютата ферма от село Страшимирово, където се отглеждат над 200 сорта от пикантния деликатес;

колбаси за ценители - с черен етикет, като отлежало уиски, произведени във фермата със странно име "Шопар, Бик и Щука" и стада, които пасат свободно на площ от 700 дка естествени ливади, дъбови и букови гори в местност, защитена от Натура 2000, в района на дългополското село Цонево;

хляб с орехи и сини боровинки, багета с 4 вида твърди сирена, пурички с тъмна бира, орехи и локум и още много авторски хлябове и тестени изделия, дело на Майстор Миро.

Освен истинска и вкусна храна, Националният фермерски пазар е подготвил за посетителите кулинарни демонстрации, детски атракции и музика на живо – гаранция за много емоции и добро настроение. На изложението ще гостува част от екипа на Улицата на готвачите, а шеф Йонко Дяков ще твори кулинарни специалитети за гостите. И, както се полага на един истински летен празник, ще има студена бира – естествено, крафт, разнообразие от фрешове, домашен сладолед и Фриц-Кола - европейския еквивалент на култовата американска напитка.

За доброто настроение на посетителите и участниците в събитието ще се погрижат популярният музикант Стоян Роянов Я-Я /саксофон и кларинет/ и Цветан Момчилов /пиано/, партньор в новия му проект – група GrooveOn. За децата врати ще отворят две арт работилнички – от 11,00 до 14,30 и от 15,00 до 19,00, а през целия ден огромен батут-замък с любимите анимационни герои от страната на Дисни и пъстра въртележка с диаметър 6 м ще забавляват малчуганите.

Националното изложение на производителите на натурални храни е резултат от ползотворното партньорство между Мол Варна ЕАД и Фермерския пазар в морската столица. Вече 3 г фермерите от региона предлагат на варненци най-добрата, екологично чиста продукция, отгледана при строги правила и изисквания за качество.

А почитателите на техните здравословни продукти очакват с нетърпение срещите с производителите на съботния Фермерски пазар в търговския център.

С помощта на: Пресцентър на Мол Варна ЕАД и га-жа Невяна Троянска
Потребител:


Коментар: