Прегледи: 8426 - Коментари: 0
ЩО Е демокрация и как тя убива Българско

ЩО Е демокрация и как тя убива Българско

Немският /?/ писател, нобелистът Томас Ман /иначе евреин по произход/ правилно пише, че една идея, каквато и да е тя /Бел.РодБг – философска, жизнено-философска, естетическа, етична, житейска, социална, политическа, обществена/, е точно и само това, което тя осъществява в живота, т.е идеята е постигнатото в реалния свят.

Що се отнася до зараждането и развитието на идеята на демокрацията, във всички епохи тя е предизвиквала различни оценки, ясно е защо – защото постига различни резултати за отделните хора, групи, държави или изобщо за човечеството. Още елинският философ Платон в книгата си "Държавата" прави сериозен разрез и анализ на т.нар "демокрация". Той не само че намира недостатъците й, състоящи се и в незрялост на тези, които са "народът", а открива основната причина за пошлостта на демокрацията. Тя на пръв поглед обединява, но всъщност дава предимство на част от цялото, на икономически групи или мнозинство, което не знае истината и дърпа чергата към себе си. Платон пише, че единствено важно е какво е полезно за държавата /Бел.РодБг – затова и така озаглавява книгата си/. В центъра не може да стои нищо друго, освен цялостният интерес на цялата държава, а не на едно общество, променящо се под въздействието на временни моди или умели манипулатори.

Що се отнася до САЩ-демокрацията, която уж е моделът на днешното западно общество, тя се осъществява единствено с грабеж срещу първо съседните държави – Мексико, Хондурас, Куба, Колумбия, Венецуела изобщо средноамериканските и южноамериканските държави, по-късно на Филипините, Германия, Ирак, Пакистан, Индия, Индонезия, Екваториална Гвинея, Нигерия – изобщо на всяка държава по целия свят, на всички континенти и кътчета на света. Зад фасадата на "свободния" пазар стои ясната идея за икономическия протекционизъм на американските банки и корпорации, което днес е очеблъскащо ясно от политиката на Доналд Тръмп.

Що се отнася до родината ни Българско, след идването на демокрацията на 10 Ноември 1989 г, когато бяхме 9 мил, днес вече сме под 7, като българският етнос от 8 вече е под 5,5. Страхотно нещо е демокрацията, нали, братя българи? Печеливши заводи са в руини, а "демократично" западни банки и корпорации смучат десетки милиарди Евро/$-и, в името на свободния пазар и политическия плурализъм, т.е на печалбата не на българите.

Ще дам за пример само един приватизиран, на практика чети: законно откраднат български завод. Ежегодната ЧИСТА печалба на Соди-Солвей, където мажоритарен кардинален дял има белгийската фирма Солвей, е около 200 мил лв или 100 мил Евро. С български идеален като суровина варовик, с българска сол, вода, евтино приватизиран ТЕЦ Девня, готово пристанище, Соди-Солвей произвежда сода /и някои други продукти/, която е около 100 % основна суровина за сапуни и всички перилни препарати. За 30 г концесия, подписана от българския министър Александър Божков, иначе евреин по произход, Западът си лапва от нашите джобове над 3 млрд Евро. За една само година западни банки и корпорации имат чиста печалба у нас от 12 – 14 млрд Евро.

Да обобщим – демокрацията е западен грабеж, който се маскира зад клишираните фрази "човешки права и свободи", защото на практика идеята за западната демокрация е кражба, като тук не броим кървавите колониални войни, които демократичният Запад "нежно" предлага на несъгласните с неговата цинична демократична политика.

Димитър КУНЕВ – Български и Словянски
Потребител:


Коментар: