Прегледи: 11315 - Коментари: 0
ЕНЕРГИЕН ПРОБИВ: Русия създаде "импортоизпреварващ" безаналогов трансформатор

ЕНЕРГИЕН ПРОБИВ: Русия създаде "импортоизпреварващ" безаналогов трансформатор

ЕНЕРГЕТИЧЕСКИ пробив: В Русия създадоха трансформатор, който няма аналог

Изданието "Енергетика и промишленост на Русия" съобщава, че в Москва се състоя международна изложба на технологиите от нефто-газовия сектор MIOGE 2018.

Един от главните експонати на конференцията стана сухият трансформатор на компанията "Електрофизика" ТРСЗП 17000 10 / 075 УХЛ4, който, по думите на разработилите го, няма аналози в света. Струва си да се отбележи, че това не е просто проект. Специалистите от "Електрофизика" съумяват не само да разработят, но вече и да постигнат производството на уникалния апарат, предназначен за честотно-регулируеми притоци на магистралните помпени агрегати в нефтопроводната система.

Експертите отбелязват уникалното съчетаване на най-важните показатели на комплекса: ТРСЗП се отличава действително с голяма мощност /17 МВА/ и не по-малко висок КПД /98 %/. При толкова незначителни загуби на кратко забавяне и празен ход този трансформатор, както отбелязват създателите му, става истинско конструктивно и технологично съвършенство.

Съгласно данните на Eprussia, нито една компания в света не може да се похвали с подобни характеристики в този клас. За отбелязване е, че на изложбата бе представен съвсем не опитен образец. Специалистите от "Електрофизика" в момента уреждат серийното производство на новите агрегати за "Транснефт". Трансформаторите ще се използват на Източния нефтопровод /ВСТО-1/.

Както отбелязват специалистите на Eprussia, ТРСЗП с неговите уникални характеристики и отечествени комплекти е представител на програмата даже не за импортозаместване, а на "импортоизпреварване".

Превод: Димитър КУНЕВ – Български и Словянски

Публикувано 08.07.2018 в 15,31
От: social.politros.com
Потребител:


Коментар: