Прегледи: 7445 - Коментари: 0
ПУТИН и Прибалтика: 3:0

ПУТИН и Прибалтика: 3:0

ПРИБАЛТИКА се лише от свръхголям договор заради Русия

ПРИБАЛТИКА получи значим икономически удар.

Компанията "Акрон", която е една от най-големите в света производител на минерални торове, реши да преориентира своите товари от прибалтийските пристанища в руските. Както се съобщава на официалния сайт на компанията, договорът на товаренето на стоките до седемстотин хиляди тона чрез руското пристанище до Санкт-Петербург Уст-Луга вече е подписан.

Този договор фактически лишава естонските пристанища /Бел.РодБг + латвийските и литовските/ от съществен дял за транзит на насипните руски товари. Освен това той има доста дългосрочен характер. За "Акрон" ще бъдат построени специални складове за съхранение и товарене на торове, които ще бъдат въведени в експлоатация още през следващата година съобщава expert.

Прес-службата на компанията отбелязва, че руското пристанище в Уст-Луга притежава редица преимущества, които позволяват на транзиторите от Русия да причиняват загуби на своите прибалтийски конкуренти. Както заяви вице-президентът на компанията "Акрон" Игор Богдан, терминалът в Уст-Луга е по-предпочитан заради своето удобно разположение, при това има дълбоководна акватория, която позволява приемането на съдове от класа Panamax. Президентът на Русия Владимир Путин още през лятото на мин.г даде поръчение за преориентацията на руските налични стоки от пристанището на Прибалтика.

СЕГА Литва, Латвия и Естония губят и насипните товари /Бел.РодБг - След като загубиха и нефтените./ които помагаха на пристанищата на Прибалтика да са на "палубата".

Опубликовано 04.07.2018 в 08,52
От: миртесен.ру
Потребител:


Коментар: