Прегледи: 4644 - Коментари: 0
АТАКА отбеляза часа и деня на хитлеристката агресия срещу Русия

АТАКА отбеляза часа и деня на хитлеристката агресия срещу Русия АТАКА отбеляза часа и деня на хитлеристката агресия срещу Русия

За първи път у нас

За първи път в България се почита паметта на руските воини, загинали във Втората световна война, в деня и часа, когато започва нападението на Хитлеристка Германия срещу Русия.

Инициативата бе организирана от партия АТАКА и се проведе точно в 04,00 сутринта на 22 юни пред Паметника на Съветската армия в София. Към лидера на АТАКА Волен Сидеров и народните представители от партията се присъединиха представители на обществени организации, Съюзът на ветераните в България и директорът на Руския културно-информационен център у нас.
Сидеров беше единственият български политик и лидер на парламентарна група, който почете паметта на падналите за свободата на Европа от хитлерофашизма.

"Когато говорим за тази дата, трябва да кажем задължително, че през цялото време тази военна агресия на Хитлер беше подготвена, финансирана и насочвана от Запада" - припомни историческите факти Сидеров. Той уточни, че най-големият спонсор на Третия райх бил англосаксонският Запад. "Англия, Франция и САЩ правиха всичко възможно Германия да се милитаризира. Английски и германски фирми участваха в германски химически и военни концерни, без които милитаризирането на Германия беше невъзможно" - поясни председателят на АТАКА.

По думите му Западът си "затваряше очите" за всички нарушения на Хитлер по международните договори. През 1938 г същият Запад подари на Хитлер две суверенни държави - Чехословакия и Австрия. Дори, когато уж започна война с него, същият Запад не водеше истински военни действия срещу Германия. "Всичко това беше с цел да се насочи Хитлеристка Германия към Русия и тя да бъде унищожена, само че Русия устоя" - подчерта Сидеров.

"Русия защити не само Отечеството си, но спаси и Европа от тъмните сили на хитлеризма. Време е също така да се признае ролята на Сталин като държавник и главнокомандващ за тази победа" - обобщи той.

Сидеров и колегите му от АТАКА поднесоха венци пред паметника на Съветската армия. С цветя те бяха изписали "Помним", както и със свещи бяха отбелязали броя дни на военния конфликт. „Вечна памет на всички войници и офицери, загинали за свободата на Русия и Европа" - заключи Сидеров. Директорът на Руския културно-информационен център у нас Павел Журавльов благодари за отбелязването на тази дата.

"Радваме се, че в България има хора, които все още помнят тези страници на историята" - каза още той.

От: Пресцентъра на Атака
Потребител:


Коментар: