Прегледи: 4351 - Коментари: 0
ПЪЛЕН КРАХ за варненското сметопочистване

ПЪЛЕН КРАХ за варненското сметопочистване

Тази снимка не е от "Парцал махлеси" /Бел.РодБг – Това е израз на Алеко Константинов от цикъла разкази "Бай Ганьо" за ясно каква махала./, а от самия център на град Варна, на около 300 м в права линия от община Варна.

Снимката е целенасочено замъглена заради вещите, които наистина не са за гледане.

Тук не е въпросът за дадените пари от жителите на Варна за такса смет /Бел.РодБг – Която между другото е най-големият местен приход в общинския бюджет./, нито за фирмата, която прибира боклука в кметство "Приморски". Около контейнерите за смет на ъгъла на ул. "Цар Асен" и ул. "Ген. Цимерман" се събират маса клошари, които там заседават и изхвърлят всичките си отпадъци. Съвсем наблизо има добро заведение, но и накъм боклука гледат /и миришат/ десетки прозорци от новопостроени блокове и блокчета. Възмутен гражданин на около 30 години тия дни крещеше 15 минути на клошарите, че ще слезе и ще ги бие, стига са му кипяли на главата и какъв пример дават на децата.

Това вече не е въпрос на сметопочистващата фирма, а пряко на Областната дирекция на МВР Варна. Защото в полупряк допир с казаните има изоставена къща, където мирише ужасно, а в самата къща има десетки котки и неизвестен брой нощуващи хора.

Думата за това място – контейнерите и изоставената къща е само една – клоака. Може ли във Варна, не само през курортния сезон, а изобщо като морски град на 2 700 години да има такова вонящо място.

И нека МВР и общината да не се оправдават със законите, защото в Европа, а и по целия свят такива гадости се ликвидират ВЕДНАГА.

Димитър КУНЕВ – Български и Словянски
Потребител:


Коментар: