Прегледи: 3360 - Коментари: 3
Българската икономика пред колапс

Българската икономика пред колапс

Големите, по-големите и най-големите български икономисти, че и "политици" не обърнаха внимание на най-важното, определящото изказване на български министър на икономиката през последните 20 г.
/Снимка: РодинаБг.ком/

Маститият преподавател от Варненския икономически университет каза недвусмислено, че в глобален мащаб свършват "розовите" години за световната икономика, което неминуемо ще се отрази и на нашата, българската. Това изказване трябваше да породи бурни спорове и отзиви в медиите, във всички икономически и социални институции в България, а вместо това самодоволно Божидар Данев благодари от името на "работодателите" тъкмо на българското правителство, че то смъква два пъти данъчната тежест на българските богати хора. Депутатите даже не примигнаха с очи - от тях вече нищо не зависи, те още от падането на Виденов са полуслепи изпълнители на волята първо на чуждата, а второ и на българската олигархия.

Даже и всевеликият Мавър /няма почти нищо общо с Карл Маркс, който е имал същия псевдоним/ Иван Костов измълча това епохално икономическо изказване. Стопанското земетресение се ПРЕДусеща във всички сфери - образование, здравеопазване, селско стопанство, металургия, енергетика, добивна промишленост, екология, всички видове преработвателна промишленост, в търговията и услугите, в регионалната икономическа политика. Заради изградените корупционни практики след 7 г във властта само "елитът" /то един елит, ама нейсе/ на ДПС не намалява пространството на джобовете си.

Лъжите за икономически растеж, балоните на "стабилизацията" и поемането "нагоре", велегласното тръбене за "връх на инвестициите" се съкрушават от реалността - покупателната способност на българина е намаляла с около 12,5 %, хладилниците са /полу/празни, може би фактът, заради който червено-жълто-турскосиньото мнозинство уволни шефа на статистиката. Угоените шефове на МВФ, който си играе с България както нахакана студентка с мераклия пенсионер, пък натириха носа на Правителството, че и на банките, че са овонили стопанско-финансовия пейзаж.

Нали влизането в Европа гарантираше сигурен икономически растеж и блаженство за почти всеки българин - огромни собствени къщи, най-малко с басейнче и джакузи, висока марка кола, перманентни почивки на Гран Канария или в Давос, рационално и високообемно хранене, че и безплатни и модерни образование и здравеопазване? След основополагащото изказване на министър Петър Димитров /който впрочем сам за себе си не е лош специалист/ избухва въпросът: Оти ручахме жабетата? Че при Бай Тошо материално се живееше 2,5 пъти по-добре, и то не 5 %, а 95 % от нас, българите!

Боже опази, не искам да се връща червената номенклатура, макар че в коалиция със старата буржоазия преди 9 септември 1944 г, те, "комунистите" пак управляват. Истината е, че направихме лош икономически "цивилизационен" избор. Възходът на Китай и относителният растеж на Русия и Индия, бавните темпове на модернизация на европейската икономика, поскъпването на енергийните суровини, от които ние се нуждаем, пък нямаме, блокирането на нашето технологично развитие от Европа и най-вече от САЩ, безпардонността и примитивният егоизъм на нашата олигархия и нашите властници ще доведат България до поредната много ниска, най-ниска точка на икономическо битие. Пак ще сменяме правителства, пак народът ще се мае кого е избрал, пък самодоволни "социолози" ще обясняват колко ниско е нашето "гражданско" вглеждане в реалността, пак ще се караме помежду си, вместо да изпълним завета на Апостола: "Всичко е в нашите задружни сили. Срещу тях не може устоя и най-унищожителната стихия!"

За съжаление чака ни обедняване, инфлация, ниски доходи на 90-95 % от хората, престъпност, болести, застаряване, оскотяване - циганизация и турцизация, поквара, пороци, свръхпроблемна младеж, ерозия на семейството и свръхсемеен консерватизъм от друга страна - изобщо сценарият на ЦРУ за унищожение на България ще се катализира от Световната икономическа криза, която у нас може да прерасне в катастрофа. Нашата, българската икономика е пред колапс. Това може да е за добро, защото след катастрофите идват революциите. Те винаги са национални и като правило изчистват Авгиевите обори на злото, за да настъпи свободата, братството и НАЦИОНАЛНИЯТ ПРОСПЕРИТЕТ!

Изходът е само един - БОРБА!

Забележка: Статията е написана на 29.02.2008 г - поне 6 месеца преди настъпилата икономическа криза.

Потребител:

Коментар:

Дата: 8 / 3 / 2008 Потребител: Добричлия [ Цитирай ] [ Изтрий ]
Не знам дали е ЦРУ, но има външен заговор срещу България.

Дата: 8 / 3 / 2008 Потребител: Стефан_2 [ Цитирай ] [ Изтрий ]
Никакво издънване няма в статията. Какъв Путин, човекът пише за България. Данните са от авторитетни източници.

Дата: 8 / 3 / 2008 Потребител: Стефан_2 [ Цитирай ] [ Изтрий ]
Никакво издънване няма в статията. Какъв Путин, човекът пише за България. Данните са от авторитетни източници.

Дата: 2 / 3 / 2008 Потребител: A.V. [ Цитирай ] [ Изтрий ]
Ей с този "сценарият на ЦРУ за унищожение на България" се издаде. Търпеливо те изчетох до края, защото нещо ми убегваше, но си е струвало. Поздрави Путин, като го видиш!
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Jimmy     Дата: 2008-07-22 09:44:27    
БГ стана кореком само внася за това няма да просперира рано или късно ще трагне стремително надолу. 1Е=10лв

2. Потребител: Знаещ     Дата: 2008-09-17 04:40:15    
Проблемът с нашата икономика е, че нито е възможна без Русия, нито без Европа. Тя май вечно ще е "разкрачена". И затова Костов продаде "Нефтохим" на руснаците, а "Марица - изток" на Щатите. Всеки бъдещ премиер ще бъде в менгемето на двете сили. А се задават и китайците. Остави, не е за разправяне с нашите г.омийци.

3. Потребител: М.Манев 41г.     Дата: 2008-12-14 00:13:47    
Това че Петър Димитров е добър специалист нищо не означава... Вярвам в революционно бързото справяне с икономическата криза. По-добре да се предизвика революцията за да е мирна и да се избегнат ненужни травми или жертви...