Прегледи: 2962 - Коментари: 2
СПОНТАНЕН ВАРНЕНСКИ ПРОТЕСТ СРЕЩУ АНГЛОСАКСОНСКИЯ ТЕРОР В СИРИЯ

СПОНТАНЕН ВАРНЕНСКИ ПРОТЕСТ СРЕЩУ АНГЛОСАКСОНСКИЯ ТЕРОР В СИРИЯ СПОНТАНЕН ВАРНЕНСКИ ПРОТЕСТ СРЕЩУ АНГЛОСАКСОНСКИЯ ТЕРОР В СИРИЯ

ПОСЛЕДНОТО НАПАДЕНИЕ НАД СИРИЯ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ПРОТИВ МИРА И ЧОВЕЧЕСТВОТО

Родолюбивите и будни варненци, които още преди три години се обединиха в гражданска инициатива наречена "България за мир", в съботния ден излязоха на спонтанен протест срещу вероломното нападение на коалицията между ФАЩ, Великобритания и Франция над народа на суверенната Сирийска Арабска Република.

В инициативата, както обикновено взеха участие представителите на руската и сирийската общности в морската столица. Проявата се състоя от 15,00 на площад "Св Св Кирил и Методий" пред Православната катедрала "Свето успение Богородично".

Българските, руските и сирийските патриоти нарекоха тази варварска агресия терористичен акт, както и престъпление срещу мира и човечеството. Ораторите изтъкнаха пред варненската общественост своето най-искрено възмущение и безпокойство от случилото се през нощта в сирийската столица. За пореден път ставаме свидетели на непремерена агресия с фалшив претекст, която заплашва световния мир. Силите на тристранния пакт – Вашингтон, Лондон, Париж са изстреляли цели 120 ракети Томахоук, 90 % от които са били прехванати и унищожени от Сирийската противовъздушна отбрана. Пораженията са минимални поне откъм човешка сила – само трима ранени, което определено може да се нарече морална победа за привържениците на мира по цял свят.

Варненци са категорични, че България на всяка цена трябва да запази пълен неутралитет след нанесените удари, тъй като с тях явно се цели да бъде поставено официалното начало на Трета световна война. В свое обръщение даже и английския министър председател – Тереза Мей неволно разкри истинските цели на чудовищната атака, като обяви публично, че с това те не възнамерявали да отстраняват сирийския президент – Башар Ал Асад. Какъв е смисълът тогава, след като така нареченото притежаване и използване на химическо оръжие от сирийска страна вече за цялата световна общественост представлява един стар и до болка изтъркан виц? Очевидно явната цел е руските сили да бъдат вкарани в капана и да отговорят на удара с военни средства и така да се постави началото на масовата световна касапница, в която този път ще загинат стотици милиони, а защо не и милиарди.

Настояването за пълен неутралитет в този смисъл от страна на протестиращите варненски патриоти се намира в унисон с мъдрата и правилна позиция на Русия в този критичен момент. В тази връзка даже днес българският министър на отбраната от квотата на коалиция "Обединени патриоти" – Красимир Каракачанов заяви, че би било "Глупаво" държавата да взема каквато и да е позиция в този конфликт, по който ние не сме страна. Да се отвърне на агресията с агресия – това според прогресивно мислещите граждани на България е сценарият на авторите на снощното престъпление. Поради това те считат, че най-добрия съюзник на мироопазващата коалиция – Сирия, Иран, Русия е сдържането.

То ще изтощи както военно, така и морално агресора, защото днес целият свят вижда кой желае да преговаря и кой разбира единствено от езика на бомбите, разрухата и масовото сеене на смърт.

Александър Атанасов - Варна
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Вокил 88     Дата: 2018-04-15 14:50:40    
Ето и малко видео от вчерашния протест!!!

2. Потребител: ХХЛ     Дата: 2018-04-19 23:11:55    
малоумници, мен ме е срам от вас